Infofinanciar > Lumea la zi > Ministrul Apărării din Canada: „Nu este momentul potrivit pentru a trimite instructori militari în Ucraina”
Lumea la zi

Ministrul Apărării din Canada: „Nu este momentul potrivit pentru a trimite instructori militari în Ucraina”

Canada intenționează să reducă numărul de rezidenți temporari
sursa foto arhiva companiei

Canada nu crede că este momentul potrivit pentru a trimite instructori militari înapoi în Ucraina. Asta având în vedere ezitarea aliaților din NATO cu privire la un astfel de pas, a declarat luni ministrul Apărării, Bill Blair.

Blair a vorbit cu reporterii după ce a participat la un summit NATO. În cadrul acestuia s-a convenit ca alianța să-și asume un rol mai important în coordonarea livrărilor de arme către Ucraina.

„S-a discutat despre o misiune NATO pentru a spori pregătirea. În prezent, circumstanțele nu sunt potrivite pentru a desfășura, în opinia mea, instructorii canadieni în Ucraina”, a declarat Blair reporterilor.

„Există, cred, o îngrijorare destul de ușor de înțeles în legătură cu extinderea unei misiuni de antrenament în Ucraina în momentul de față”.

Canada, care a ajutat la pregătirea a peste 40.000 de soldați ucraineni începând din 2015, și-a retras contingentul de instruire din vestul Ucrainei chiar înainte de invadarea Rusiei în februarie 2022. Instructorii s-au mutat în Marea Britanie și Polonia pentru a-și relua activitatea cu trupele ucrainene.

Casa Albă a declarat că nu plănuia să trimită instructori militari americani în Ucraina, scrie Reuters.