Infofinanciar > Info > Nu a luat „speciala”. Marcel Ciolacu elimină jocurile de noroc
Info

Nu a luat „speciala”. Marcel Ciolacu elimină jocurile de noroc

Marcel-Ciolacu
Sursă foto: capital.ro

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat faptul că păcănelele ar putea fi eliminate din România. Acesta a dat exemplu mai multe orașe din Europa, unde jocurile de noroc nu se mai găsesc.

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Acestea, celebrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a declarat premierul.

Păcănelele, încă o problemă pentru oficiali

Acest anunț a venit în cadrul conferinței de presă ce a avut loc după ședința Partidului Social Democrat, conform antena3.ro.

Jocurile de noroc au reprezentat un subiect extrem de important pentru oficialii din România și în luna martie a anului curent. Comisia Juridică din Senat a adoptat un proiect legislativ care avea în principal jocurile de noroc.

Astfel, acestea nu putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri pietonali de școli, locuri de joacă, bănxi, dar și așezăminte culturale sau religioase.

Această inițiativă a fost a partidelor USR și PNL. Ulterior, PNL și PSD au adus noi modificări legislative proiectului.

„Apreciem mai mult decât rezonabilă acordarea unui termen de 12 luni pentru respectarea distanței de 300 de m”, a susținut la acea vreme Sebastian Cernic, membru al partidului USR.

Marcel Ciolacu, despre noua lege a pensiilor

În cadrul aceleiași conferinței, premierul a vorbit și despre noua lege a pensiilor. Aceasta ar urma să fie aplicată chiar începând cu 1 ianuarie 2023. Premierul a transmis faptul că este necesară o nouă lege a pensiilor. Acest lucru a devenit unul prioritar atât pentru el, cât și pentru cei din PSD.

„Atât eu, cât și colegii mei considerăm că este nevoie de o nouă lege a pensiilor și a devenit o prioritate legislativă pentru grupurile reunite ale Partidului Social Democrat și pentru Ministerul Muncii”, a transmis premierul.

Se pare că această lege a pensiilor ar intra în vigoare chiar din prima zi a anului următor.

„Din acest moment mi-aș dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie 2024 și cei de la comisie și noi știm că sunt foarte multe inechități în vechea lege a pensiilor. În continuare avem pensii de 1.500 lei, dar și pensii de 30.000-40.000 lei. Trebuie să intervenim, avem această obligație ca și stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major”, a transmIS Marcel Ciolacu.

Noua lege va ajuta la eliminarea diferențelor extrem de mari in sistemul de pensii românesc.

În cadrul întâlnirii cu liderii europeni, unde s-au discutat măsurile de austeritate, Ciolacu a spus că nu au fost aduse în discuție și pensiile speciale.

„M-am dus la Bruxelles însoțit cu doi directori din cadrul Ministerului Justiției. Aceștia au avut înaintea mea întâlniri cu comisia tehnică pe amendamentele propuse în acest moment. Am înțeles că s-au făcut pași foarte mari chiar în acea zi, urmând ca experții să revină săptămâna viitoare”, a spus oficialul.