Infofinanciar > Info > Noutate pentru România! Primul magazin fără case de marcat şi cash
Info

Noutate pentru România! Primul magazin fără case de marcat şi cash

alimente magazin (sursă foto: stirilekanald.ro)
sursa foto arhiva companiei

În România, a fost inaugurat primul magazin fără case de marcat, unde plățile se efectuează exclusiv cu cardul bancar, eliminând nevoia de utilizare a banilor cash.

În acest magazin, produsele sunt automat cântărite pe rafturi, iar pentru a cumpăra, clienții trebuie să descarce o aplicație specială, să adauge un card bancar și să scaneze un cod QR la intrare. Dacă se dorește returnarea produselor, acestea trebuie să fie repuse exact pe rafturile de unde au fost luate. La finalizarea cumpărăturilor, clienții pot părăsi simplu magazinul, iar suma corespunzătoare achizițiilor lor va fi automat debitată de pe cardurile lor. Scopul acestui concept este de a reduce timpul petrecut în cozi și de a eficientiza procesul de cumpărături.

„Am avut o iniţiativă în parlament pentru angajat să decidă angajatul cum vrea salariul. Magazinul asta ar fi în afara legislaţiei, trebuie să pună în faţa clienţilor ambelor sisteme. Legislaţia trebuie să permită ambele sisteme, iar clienţii să decidă ce monedă să folosească, electronică sau cash. Nu mai trebuie să-i punem pe oameni să plătească taxe şi comisioane pentru dechidere şi închidere de carduri, comisioane la retragere„, a declarat George Tuţă, candidat din partea Coaliţiei la primăria Sectorului 1, în exclusivitate la România la raport, emisiune moderată de Andreea Creţulescu la România TV.