Infofinanciar > Info > Chimezii și afacerile românești! Un grup de la Beijing cumpără o fabrică producătoare de aluminiu
Info

Chimezii și afacerile românești! Un grup de la Beijing cumpără o fabrică producătoare de aluminiu

tranzactie, sursa foto capital
Sursa foto: arhiva companiei

Un grup chinez achiziționează o mare fabrică de la noi din țară. Afacerile acesteia se ridică la suma de 100 de milioane de euro. Alu Menziken este o companie membră a grupului Montana. Fondatorul acestuia este antreprenorul austriac Michael Tojner.

Această firmă a fost achiziționată de către grupul chinezesc Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții firmei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Aceasta a făcut parte din echipa internațională de avocați care au asistat grupul chinezesc Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. în tranzacţie.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea aprobărilor standard din partea autorităților de reglementare.  Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit de către părți.

Firma de avocatură HEUKING din Germania este cea care a coordonat acest proiect. Firma a acționat ca lead counsel în cadrul acestei tranzacții. Aceștia au îndrumat activitatea consultanților juridici locali din Elveția, Austria și România, informează jurnalul.ro