Infofinanciar > Info > Un nou parteneriat în România! Banca Națională va colabora cu patronatele din domeniul construcțiilor
Info

Un nou parteneriat în România! Banca Națională va colabora cu patronatele din domeniul construcțiilor

Cursul valutar euro/leu va rămâne sub pragul de 5 lei
Sursa foto: arhiva companiei

Banca Națională a României și patronatele din domeniul construcțiilor vor avea o colaborare. Aceasta va avea scopul de a analiza evoluția din acest sector. Contribuția pe care construcțiile o au la majorarea Produsului Intern Brut este una din ce în ce mai mare.

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a fost prezent la deschiderea unei conferințe de specialitate. Aici, oficialul a transmis faptul că parteneriatul poate fi integrat în programele care sunt deja cunoscute ale Băncii Centrale, dedicate mediului de afaceri.

„Domeniul construcțiilor, în ansamblul său, reprezintă acum în România o componentă majoră a creșterii economice. De aceea, situația din acest sector poate fi considerată ca fiind un indicator important al stării economice generale a țării. Deschidem astfel o platformă de dialog cu reprezentanții acestui sistem.

Suntem interesați, noi, cei de la Banca Națională, dar nu numai noi, guvernul general de elaborare a unor studii și analize economice aprofundate despre evoluțiile, tendințele, situațiile din acest domeniu”, este mesajul pe care l-a transmis Mugur Isărescu, potrivit RRA.