Infofinanciar > Info > Cei mai norocoși români. Cine va primi de la stat 428 de lei din 1 ianuarie
Info

Cei mai norocoși români. Cine va primi de la stat 428 de lei din 1 ianuarie

prețuri românia bani pețurile (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: dreamstime.com

Românii defavorizați vor primi un nou ajutor de la stat. Aceștia se vor bucura de la 1 ianuarie 2024 suma de 428 de lei.

Trebuie menționat faptul că cererile de acordare pentru acest ajutor se depun la primăriile din orașe. Banii sunt acordați bătrânilor, persoanelor singure cu vârsta de cel puțin 65 de ani și familii cu un venit mic.

Nou ajutor de la stat

Cei 428 de lei reprezintă venitul minim de incluziune ce este acordat de către stat. Astfel, se asigură un nivel minim de trai pentru persoanele defavorizate.

Cererile pentru acest ajutor se depun din luna noiembrie până în luna decembrie a acestui an. Acestea vor fi depuse la primăriile din toată România. Documentele ce trebuie depuse sunt cererea tip, declarația pe propria răspundere, dar și angajamentul de plată.

„Venitul minim de incluziune este un sprijin financiar acordat de stat, extrem de util pentru persoanele vulnerabile, care nu își pot asigura un nivel de trai minimal. Scopul acestui ajutor este de a preveni sărăcia în rândul copiilor și de a stimula participarea acestora la sistemul de educație”, a transmis Rareș Hopincă, prefectul Bucureștiului.

Trebuie menționat faptul că acești bani sunt acordați persoanelor ce îndeplinesc o condiție. Acestea trebuie să presteze muncă pentru primărie pentru a compensa banii primiți, la rata salariului minim pe economie. Cea ce-a doua este cea în care, persoanele în cauză își caută un loc de muncă cu autorul agențiilor teritoriale ce se ocupă cu acestea lucruri.

Beneficiarii banilor 

Ceea ce este extrem de important este faptul că banii nu vor fi primiți în condițiile în care oamenii primesc un loc de muncă , air aceștia îl refuză. Ei pot refuza maxim trei locuri de muncă.

Banii sunt oferiți diferit în funcție de fiecare beneficiar. Astfel, o persoană singură ce are cel puțin 60 de ani, va primi un ajutor de 300 de lei.

În cazul familiilor, situația este extrem de clară. Veniturile nete ale acestora trebuie să fie de până în 260 de lei pentru a primi ajutorul. Astfel, familia cu un copil primește 107 lei. Cea cu coi copii primește 214 lei. Familia ce are trei copii primește un ajutor de 321 de lei. Suma de 428 de lei este primită de familia ce are 4 sau mai mulți copii.

Și în cazul familiilor monoparentale situația este altfel față de cea a vârstnicilor. Venitul lunar maxim pentru acestea trebuie să fie tot de 260 de lei lunar pentru a primi ajutorul din partea statului. Astfel, aceste familii ce au un copil primesc suma de 120 de lei. Cele ce au doi copii primesc 240 de lei. Suma de 360 de lei este acordată familiilor monoparentale cu trei copii. Cei cu patru sau mai mulți copii primesc 480 de lei, conform dailybusiness.ro.