Infofinanciar > Info > Noi reguli pentru vouchere de vacanţă! O nouă Ordonanță de urgență
Info

Noi reguli pentru vouchere de vacanţă! O nouă Ordonanță de urgență

Vouchere de vacanță, turism România
sursa foto arhiva companiei

Sindicalistii au atras atentia ca „textul legii este interpretat in mod eronat de unele unitati de invatamant si inspectorate scolare”, atat in privinta indemnizatiei de hrana, cat si in privinta voucherelor de vacanță, potrivit portalinvatamant.ro.

Indemnizatia de hrana si voucherele de vacanta pentru profesori se calculeaza prin raportare la salariul net cuvenit functiei de baza, se arata intr-un proiect de Ordonanta de urgenta lansat in consultare publica de Ministerul Educatiei.

„Tinand cont de faptul ca Legea cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice stabileste un plafon pentru acordarea indemnizatiei de hrana prin raportare la salariile lunare nete, iar sistemul de invatamant are un anumit specific in ceea ce priveste modalitatea de incadrare a personalului didactic cat si in ceea ce priveste norma de munca, in prezent existand dificultati in aplicarea prevederilor art. 18 alin (1) din Legea nr. 153/2017,

Avand in vedere faptul ca prevederile in vigoare afecteaza o parte din personalul din invatamant, se impune adoptarea unei norme derogatorii adaptata sistemului de invatamant care sa poata fi aplicata in mod clar si predictibil, astfel incat drepturile sa poata sa fie asigurate in mod echitabil, se propune astfel ca plafonul pentru stabilirea indemnizatiei de hrana sa se raporteze la functia de baza si nu la salariile nete cumulate obtinute prin incheierea mai multor contracte individuale de munca”, se arata in proiectul de OUG.