Infofinanciar > Info > Noile modificări din Codul Rutier! Ce vor trebui să facă șoferii
Info

Noile modificări din Codul Rutier! Ce vor trebui să facă șoferii

polițist rutier codul rutier (sursă foto: realitatea.net)
sursă foto: realitatea.net

Șoferii din România primesc acum o veste importantă. Faptul că, recent, Codul Rutier va ajunge să fie din nou modificat printr-un proiect legislativ. Este vorba de data aceasta despre oprirea pe dreapta. Până la momentul actual, șoferii trebuiau să oprească mașina la semnalul cu girofar al echipajelor de poliție și pompieri.

Dacă această schimbare va fi aprobată, șoferii din România vor trebui să tragă pe dreapta și la semnalele audio și luminoase ale ambulanțelor. Acestea din urmă vor trebui să aibă semnalele de avertizare pornite pentru ca ceilalți participanți la trafic să treacă pe dreapta.

Astfe, dacă această modificare va fi aprobată și va ajunge să fie în vigoare, șoferii vor trebui să treacă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului și să oprească. Asta pentru a face un drum cât mai ușor ambulanțelor pentru a ajunge la urgență sau la spital.

Noile modificări din Codul Rutier

În prezent, participanții la trafic trebuie să facă această oprire pe dreapta doar în cazul în care trec pe drum echipaje de poliție sau pompieri. Bineînțeles, utilajele acestora trebuie să aibă pornite semnalele de urgență sonore și vizuale. În prezent, sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase cu lumină roșie doar autovehiculele aparținând poliției și pompierilor.

Inițiatorii acestui proiect legislativ din Codul Rutier specifică faptul că, în cazurile urgente, „fiecare minut contează”. Pe acest principiu, timpul de intervenție al ambulanței ar face o diferență reală între salvarea sau pierderea unei vieți omenești, scrie stiripeprotv.ro.