Infofinanciar > Info > Noi informații despre pensii. Marcel Ciolacu, ultimele informații despre majorare
Info

Noi informații despre pensii. Marcel Ciolacu, ultimele informații despre majorare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Sursa foto Arhiva companiei

Marcel Ciolacu, premierul României, a transmis faptul că Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a făcut declarații referitoare la ce prevede legea pensiilor, nu despre cum vor crește pensiile. Aceste pensii vor crește diferențiat.

Astfel, unii seniori vor primi majorări la pensii de 30%, alții de 10% , iar unii de 5%. Ciolacu susține că își dorește majorarea pensiilor diferențiat.

Pensii majorate diferențiat

„Este o lege în vigoare pe care dvs o cunoașteți. Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni. Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13.5%. Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit. Nu trebuie să anunțe dl ministru. Sunt lucruri normale”, a transmis oficialul.

Ministrul Finanțelor a transmis faptul că actualele pensii ale românilor vor crește anul viitor. Acesta nu s-a ferit și a vorbi și despre impactul bugetar pe care îl vor avea aceste creșteri asupra bugetului statului. Valoarea acestui ar ajunge la aproximativ 16 miliarde de lei, conform romaniatv.net.

„Impactul bugetar pe care îl avem pentru reforma pensiilor generale și pentru jalonul pe care îl avem de îndeplinit în PNRR, care vizează rezolvarea inechităților, este de 16 miliarde de lei. Coaliția urmează să decidă procentul care urmează să se aplice la pensii și asistență socială”, a declarat acesta.

Majorare prin PNRR

De asemenea, Marcel Boloș a spus că această majorare a intrat în schema Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Acest angajament îl avem prin PNRR și impactul bugetar este în jur de 15-16 miliarde de lei. Angajamentul pe care îl avem trebuie să îl respectăm. Decizia în ceea ce privește procentul de ajustare a inechităților și recalcularea pensiilor va fi dată în coaliția de guvernare. Inclusiv decizia aceasta de implementare a reformei pensiilor generale se suportă din acest spațiu”, a declarat oficialul.

În luna iunie a acestui an, Marcel Ciolacu promitea faptul că pensiile nu vor fi mai mici de 3.000 de lei. De asemenea, românii ajungeau să câștige 500 de euro lunar până în 2025.

”Știm exact ce avem de făcut și propunem un plan cu cinci mari obiective. Rezolvarea, odată pentru totdeauna, a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară. Stoparea creșterii prețurilor, refacerea puterii de cumpărare, dezvoltarea sistemelor publice de educație și sănătate, principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară.  Dezvoltarea economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare, crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite”, a declarat Ciolacu la acea vreme.