Infofinanciar > Info > Noi finanţări aprobate în şedinţa de guvern
Info

Noi finanţări aprobate în şedinţa de guvern

Noi finanţări aprobate în şedinţa de guvern
Foto: facebook

Guvernul a alocat circa 33 de milioane de lei către Ministerul Finanțelor. Banii sunt pentru pregătirea noii infrastructuri necesare combaterii evaziunii fiscale.

Cu acești bani se vor finaliza proiecte vamale la frontieră și vor fi casate scanerele vechi. Executivul a aprobat și o finanțare pentru reabilitarea mai multor unități de învățământ din țară.

Cu un miliard de dolari pe care Ministerul Educației ar putea să-l primească de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor fi sprijiniți copiii din mediile defavorizate să frecventeze școala.

Marcel Ciolacu: ”Cu acești bani creștem accesul la învățământ de calitate. Asta pentru cel puțin 300.000 de elevi din ciclul primar și gimnazial. În plus, susținem 100.000 de elevi din învățământul profesional să continue studiile, Și 50.000 de cadre didactice vor beneficia de diverse forme de sprijin.
Ministerul Proiectelor Europene va primi bani în plus pentru plata unor proiecte din domenii cum sunt infrastructura, mediul și energia.