Infofinanciar > Info > Noi avertizări meteorologice! Cum va fi vremea în luna august
Info

Noi avertizări meteorologice! Cum va fi vremea în luna august

vară temperaturi ridicate (sursă foto: romaniatv.net)
Sursă foto: romaniatv.net

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că, în prima săptămână a lunii august 2023, se vor înregistra cele mai călduroase zile ale acestui ani, deoarece există un val de căldură care se extinde pe tot teritoriul țării noastre.

Aceasta a mai adus și explicații suplimentare, spunând că temperaturile din luna august vor oscila, având posibilitatea de a se resimți 10 grade de la o zi la alta.

Cea mai călduroasă perioadă din această lună

„Este posibil ca joi și vineri să consemnăm cele mai călduroase zile din această săptămână, pentru că, începând mai ales de joi, valul de căldură se va extinde în toată ţara, se va intensifica în partea de sud și vest a teritoriului, acolo unde valorile de temperatură se vor apropia de 38 de grade.

Vineri vorbim de arii extinse, în care, mai ales în partea de sud, sud-vest a țării, temperaturile se pot apropia de 39-40 de grade la umbră, în vest 37-38 de grade. Practic, toate zonele extra-carpatice vor fi caracterizate de o vreme caniculară, pentru că maximele de vineri vor depăși 35-36 de grade la umbră.

Sâmbătă, în special în jumătatea de sud-est a ţării, vom mai consemna valori de 35 până la 37 de grade, în timp ce în vest, în regiunile intra-carpatice, într-adevăr, vom vorbi de o scădere semnificativă, la cel mult 25-27 de grade”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

”Dacă astăzi instabilitatea va fi în diminuare semnificativă față de ziua de ieri, mâine, în special în partea de vest, nord-vest, apoi în centru, est şi local în sud, vom vorbi din nou de fenomene de instabilitate atmosferică care vor fi caracterizate prin dezvoltări noroase convective, averse torențiale însoțite de vijelii şi cantități de apă care pot depăși în perioade scurte de timp 20 – 30 litri/mp”, a mai declarat aceasta, conform antena3.ro

Vremea în luna august

În perioada 31 iulie 2023 și 07 august 2023, valorile termice înregistrate sunt cele specifice pentru această perioadă, în întreaga țară, însă, în unele zone precum cele nord-estice și cele sudice, temperaturile vor fi posibil puțin mai ridicate.

Pentru săptămâna următoare, 7 august 2023 și 14 august 2023, temperaturile vor fi, însă, mai coborâte decât cele care ar fi considerate normale pentru această perioadă. Aceste temperaturi își vor face resimțită prezența pe tot teritoriul României, dar cu o valoare ușor mai mică în zona de nord-vest. Precipitațiile înregistrate vor fi în jurul celor care sunt normale pentru această perioadă.

În a treia săptămână, 14 august 2023 și 21 august 2023, nu se vor înregistra temperaturi neobișnuite pentru această perioadă în nici o zonă din România.

Ultima săptămână, 21 august 2023 și 28 august 2023, aduce, totuși, valori ușor mai ridicate decât cele care sunt normale în această perioadă pentru regiunile aflate în sud-vestul și sudul țării. Restul zonelor nu vor înregistra temperaturi neobișnuite pentru această perioadă, informează antena3.ro