Infofinanciar > Info > Noi ajutoare pentru români, începând de săptămâna aceasta! Care sunt sumele și cine beneficiază de ele
Info

Noi ajutoare pentru români, începând de săptămâna aceasta! Care sunt sumele și cine beneficiază de ele

mediafax.ro
Sursa foto: mediafax.ro

Marius-Constantin Budăi a anunțat că Guvernul Ciolacu va aloca noi sume de bani destinate pentru a ajuta familiile de români aflate în situații dificile.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius-Constantin Budăi, a declarat recent că alocarea sumelor ce urmează să fie acordate familiilor grav afectate de inundațiile care au avut loc în ultima perioadă reprezintă o prioritate a noului Cabinet Ciolacu.

„Adoptăm, în următoarea ședință de Guvern, o Hotărâre în vederea stabilirii sumelor de bani care vor fi acordate drept despăgubiri familiilor ale căror locuințe au fost afectate de calamități. Hotărârea se va aplica în primul rând locuitorilor din comuna Grecești, județul Dolj, afectați de inundații în aceste zile”, a scris Marius-Constantin Budăi, duminică pe contul său de socializare.

Tot duminică, premierul Marcel Ciolacu a convocat în Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din localitatea Grecești, județul Dolj, afectate de inundații.

„Suntem alături de oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ținem legătura cu autoritățile locale pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundații”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În cadrul reuniunii, Guvernul a aprobat scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare și apă, în vederea acordării ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, către populația afectată de inundațiile produse în comuna Grecești, județul Dolj. Conform anexei hotărârii CNSU este vorba de conserve – de carne de porc, pateu de ficat și legume – precum și de apă minerală, în valoare totală de 6.494,22 lei.

Premierul se implică personal în rezolvarea problemelor

Și premierul Marcel Ciolacu și-a declarat public îngrijorarea față de situația familiilor afectate de inundații, prezentând măsurile deja luate în acest sens.

„Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Grecești din Dolj, unde zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situații de Urgență că acești oameni vor primi mâncare caldă și apă. De asemenea, am vorbit cu autoritățile din localitate să găsim soluții pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte și am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor și remedierea pagubelor. Aseară, am convocat un Comitet Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, județul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situația, dar și cu celelalte autorități responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid și să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, a postat Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

Inundații în mai multe zone ale țării

Sâmbătă, 59 de persoane din 26 de gospodării din satul Raznic, județul Dolj, au fost evacuate deoarece se aflau în pericol de inundaţii. Acestea au fost duse la şcoala din localitate sau la rude, iar autorităţile au transmis că se află în siguranţă.

Săptămâna trecută, zeci de gospodării din mai multe localități din Alba au fost inundate în urma ploilor torențiale care au colmatat mai multe străzi și drumuri și au lăsat fără energie electrică două localități din județ. Conform Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în satul Şard, comuna Ighiu, cursurile de apă Ighiu, Ighiel şi Ţelna s-au revărsat, provocând o inundaţie care a afectat aproximativ 80 de gospodării.