Infofinanciar > Info > Nicușor Dan, posedat de spiritul lui Ceaușescu. Încă o „sistematizare” a Capitalei
Info

Nicușor Dan, posedat de spiritul lui Ceaușescu. Încă o „sistematizare” a Capitalei

Nicusor Dan Sursă foto Econmedia
Sursă foto Economedia

București este capitala țării, un centru de cultură, arhitectură și istorie. Acesta este punctul principal cu care țara este recunoscută la nivel mondial. Capitala este extrem de importantă pentru întreaga țară care este obișnuită cu actualul sistem. Dar, se pare că Bucureștiul de altă dată va fi reorganizat și modernizat, conform anunțurilor oficialilor. Imaginea Capitalei va fi diferită, iar acest oraș extrem de aglomerat va fi supus unui nou plan urbanistic.

Capitala va fi supusă unei noi sistematizări, iar tipul de organizare pe care îl cunoaștem acum ar putea deveni o parte din istoria acestui oraș încărcat cu amintiri și secole de activitate. Astfel, a fost recent lansat un nou plan ce va duce la reformarea sistemul de organizare din prezent.

Un nou plan urbanistic pentru Capitală

Imaginea actuală a Bucureștiului ar putea deveni istorie. Capitala va fi reorganizată și schimbată la nivel de structură conform unui nou plan urbanistic. Această reorganizare are în vedere oferirea unei imagini diferite la nivelul acestui oraș, care reprezintă punctul central al țării. Noul plan urbanistic ce va fi aplicat la nivelul Capitalei are în vedere formarea a 61 de cartiere. Anumite zone pe care le cunoaștem la momentul actual ar putea dispărea de pe hartă. Astfel, conform noilor măsuri, organizarea teritorială de altă dată ar putea rămâne în trecut.

Acest nou plan pentru București va conține anumite aspecte de noutate. Pe lângă structura ce include 61 de cartiere, locuitorii Capitalei s-ar putea confrunta și cu alte lucruri noi, precum construirea unui port și a unui nou aeroport. Planul acestui nou București a fost lansat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Aceste noi restructurări ale orașului au fost recent lansate în dezbatere publică. Astfel, primarul general al Capitalei propune ca Bucureștiul să fie proiectat în alt mod. În cadrul acestui proiect sunt vizate și anumite cartiere ce vor dispărea sau se vor regăsi sub un alt nume. Practic, cartierele din zona Armenească și Andronache vor dispărea și vor fi incluse în cele din Centrul Nord și Ion Creangă.

Acest nou plan are în vedere și rezolvarea problemei legate de traficul din Capitală, care este din ce în ce mai aglomerat. Conform spuselor lui Nicușor Dan, va fi creat un sistem integrat de transport. Se are în vedere construirea a 20 de zone „park and ride” ce vor fi situate la marginea orașului. Acestea vor avea ca scop oferirea unor spații de parcare pentru șoferii care vin din afara orașului, în scopul de parca mașina și de a-și continua drumul cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

Restricții la nivelul traficului

În cadrul acestui plan, vor fi implementate și noi restricții la nivel de trafic, care va fi împărțit pe trei zone. Prima zonă, adică centru Bucureștiului, va putea fi accesată cu mașina doar de rezidenți, iar autovehiculele vor putea fi parcate doar pentru un timp scurt. În zona doi, vor putea avea acces rezidenții Capitalei, turiștii, navetiștii și cei care fac livrări. Ultima zonă, zona 3, va fi situată la intrările de pe A1 – A2 și respectiv Drumurile Naționale. Zona 3 va permite accesul tuturor categoriilor, inclusiv cei care tranzitează orașul.

În plus, se are în vedere construirea unui nou aeroport, ce va fi amplasat în zona de Sud și va avea aceleași dimensiuni cu cel din Otopeni. De asemenea, va fi construit un port care va face legătura cu Marea Neagră prin canalul Dunăre-București. Administrația de la nivel local are în vedere ca acest nou plan urbanistic să fie avizat și reglementat până la finalul anului 2024, conform Daily Business .