Infofinanciar > Info > Nicușor Dan vrea să reabiliteze Podul Basarab! Are nevoie de 130 de milioane de lei
Info

Nicușor Dan vrea să reabiliteze Podul Basarab! Are nevoie de 130 de milioane de lei

Nicușor Dan Pod Basarab
sursă foto: arhiva companiei
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, specificat vineri, 10 mai, faptul că vor fi necesare până la aproximativ 130 de milioane de lei. Edilul a făcut refeire de această dată la aducerea Podului Basarab la înalte standarde.

La momentul de față, echipa de la primărie este în discuții cu constructorul. Compania ar putea suporta o parte din această sumă de bani. Asta pentru a evita un litigiu, a mai precizat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Avem discuţii pentru Podul Basarab. Am făcut o expertiză. Ca să putem să facem în sfârşit recepţia, după mai bine de zece ani, costurile sunt de vreo 130 de milioane de lei. Avem discuţii cu constructorul ca să evităm un litigiu şi pare că ne îndreptăm către o soluţie, în care noi să plătim vreo 40 – 50 de milioane, ei să plătească restul şi să avem la standarde Podul Basarab şi să facem recepţia, să putem să facem mai departe un contract de mentenanţă. Dar, suma asta, pentru moment, nu prevede şi acea bandă rulantă (trotuarul rulant de la Gara de Nord – n.r.), care o să mai rămână închisă o perioadă”, a explicat el, citat de economica.net.