Infofinanciar > Esential > Niculae Bădălău, omul care impune șefi fără studii. Cazul Transelectrica
Esential

Niculae Bădălău, omul care impune șefi fără studii. Cazul Transelectrica

Niculae Bădălău, omul care impune șefi fără studii. Cazul Transelectrica
Foto: facebook.com

Nu sunt mulți cei care pot să te facă director general al unei megainstituții deși n-ai decât liceul. Niculae Bădălău chiar a reușit să facă dintr-un electrician ditamai directorul general al Transelectrica.

Cazul este mai vechi, dar cât se poate de reprezentativ. Este vorba despre Marius-Dănuț Caraşol,astăzi în vârstă de 49 de ani. Acesta, electrician la bază, a condus de la top, vreme de nouă luni, Transelectrica, companie strategică de energie.

Incredibila numire

Carașol avea la dosarul de angajare o diplomă despre care susţinea că este reală. Omul susținea că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Neadevărat, așa cum avea să răspundă și UPB la solicitarea edupedu: “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Un răspuns similar a primit și ProTV de la ministerul Educației: documentul respectiv nu există şi nu a fost emis de nicio universitate din România.

Deci, nu a fost emisă niciodată o diplomă de inginer cu seria şi numărul de pe diploma prezentată de Marius Caraşol.

Până unde a ajuns Bădălău

Incredibil este și tupeul lui Nicoale Bădălău, care îl voi musai de Carașol la Transelectrica. Carașol a fost selectat de Ministerul Economiei și pus în functie pe 21 decembrie 2018 de proaspatul ministru Niculae Bădălău.

Atât de important era ca asta să rămână în funcție, încât Bădălău a sunat personal la Ecaterina Andronescu, pe atunci președinte al Senatului Universității Politehnice București.

În apel, Bădălău i-a adus aminte cum a susținut-o el în fața colegilor PSD-iști după ce ea trimisese o scrisoare deschisă anti-Dragnea. Cine ar fi cunoscut-o cât de puțin pe Ecaterina Andronescu știa că nu ar fi cedat la o asemenea propunere.

Bref, Ecaterina Andronescu l-a sunat pe Mircea Coșea, pe care l-a informat despre diploma falsă a lui Carașol și că acesta a fost student, dar nu a absolvit Politehnica.

Gata și cu Carașol

Astfel, la 8 luni după ce fusese uns în funcție, Carașol a fost dat afară în lipsă. Pentru că nu a apărut la şedinţa la care superiorii îl convocaseră. Consiliul de Supraveghere al companiei strategice de energie a decis revocarea sa din toate funcţiile în care fusese numit, – director şi preşedinte.

Marius Caraşol e dintr-o comună din Teleorman.  A făcut liceul de electricieni la Alexandria şi a fost numit în vârful Transelectrica în decembrie 2018. Adică la scurt timp după ce Niculae Bădălău a devenit ministru al Economiei, autoritatea tutelară a companiei strategice.

Veniturile în perioada cât a ocupat funcţii de conducere depăşesc 340 de mii de lei.