Infofinanciar > Lumea la zi > Netflix e pe val! Peste 30 de milioane de abonați noi în primele trei luni din 2024
Lumea la zi

Netflix e pe val! Peste 30 de milioane de abonați noi în primele trei luni din 2024

Netflix
sursă foto: arhiva companiei

Netflix a câștigat încă 9,3 milioane de abonați la începutul anului. Asta în timp ce profitul companiei a crescut vertiginos cu ajutorul unei expansiuni încă în curs de apariție în domeniul publicității. Dar i-a luat prin surprindere pe investitori cu o schimbare care va face mai dificilă urmărirea creșterii viitoare a serviciului de streaming video.

Performanța anunțată joi, 18 apilie, a demonstrat că Netflix continuă să se bazeze pe impulsul de anul trecut. În 2023, ehipa a impus o măsură drastică împotriva telespectatorilor care se bazează pe parolele partajate și lansarea unei opțiuni cu preț redus. Această opțiune include reclame, i-au relansat creșterea după o perioadă de acalmie post-pandemică.

Strategia a dus la adăugarea de către Netflix a 30 de milioane de abonați anul trecut. Ceea ce a dus la cea de-a doua cea mai mare creștere anuală din istoria serviciului. Câștigurile înregistrate de Netflix în perioada ianuarie-martie au fost de peste patru ori mai mari decât cele 1,8 milioane de abonați pe care serviciul de streaming video le-a adăugat în aceeași perioadă a anului trecut.

Și a fost de aproape trei ori mai mare decât estimaseră analiștii. Compania din Los Gatos, California, a încheiat luna martie cu aproape 270 de milioane de abonați la nivel mondial. Dintre care aproximativ 83 de milioane pe cea mai mare piață a sa, care acoperă SUA și Canada, scrie AP News.