Infofinanciar > Lumea la zi > Netanyahu ia măsuri drastice. Vrea să închidă postul TV Al Jazeera în Israel
Lumea la zi

Netanyahu ia măsuri drastice. Vrea să închidă postul TV Al Jazeera în Israel

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu
Sursa foto Arhiva companiei

Premierul Benjamin Netanyahu a reluat luni demersurile pentru închiderea postului de televiziune prin satelit Al Jazeera din Qatar în Israel. Acesta s-a angajat să ia „măsuri imediate” pentru a închide biroul local al postului. Decizia s-a luat în timp ce războiul din Gaza este în desfășurare.

Purtătorul de cuvânt al partidului său a declarat că parlamentul va fi convocat pentru a ratifica legea necesară. Knesset-ul a aprobat proiectul de lege care permite închiderea temporară în Israel a televiziunilor străine considerate a fi o amenințare la adresa securității naționale.

Legea aprobată luni îi va permite lui Netanyahu și cabinetului de securitate să închidă postul pentru o perioadă de 45 de zile. Legea va putea fi reînnoită. De asemenea, va rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii iulie sau până la sfârșitul operațiunilor militare majore din Gaza.

Nici biroul principal al postului din Israel, nici guvernul qatarez din Doha nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Al Jazeera a criticat cu înverșunare operațiunea militară israeliană din Gaza. De asemenea, a acuzat anterior Israelul că îi vizează sistematic birourile și personalul, notează Reuters.com.