Infofinanciar > Lumea la zi > Neglijența costă mult! Cine ignoră schimbările climatice ar putea plăti frumos
Lumea la zi

Neglijența costă mult! Cine ignoră schimbările climatice ar putea plăti frumos

Se revocă taxa energiei solare! Decizia oficială a Guvernului
sursă foto: arhiva companiei

Conform unui nou studiu, schimbările climatice vor reduce veniturile globale viitoare cu aproximativ 19% în următorii 25 de ani. S-a luat drept termen de comparație o lume fictivă care nu se încălzește. Iar cele mai afectate vor fi zonele cele mai sărace și cele mai puțin responsabile de încălzirea atmosferei.

Potrivit studiului publicat miercuri, 17 aprilie, în revista Nature de către cercetătorii de la Institutul Potsdam din Germania pentru cercetarea impactului climatic, care a fost realizat de cercetătorii de la Institutul Potsdam pentru cercetarea impactului climatic, studiul arată că impactul economic al schimbărilor climatice asupra veniturilor oamenilor este deja stabilit la aproximativ 38 de trilioane de dolari pe an până în 2049. Până în 2100, costul financiar ar putea fi de două ori mai mare decât cel estimat de studiile anterioare.

„Analiza noastră arată că schimbările climatice vor provoca daune economice masive în următorii 25 de ani în aproape toate țările din întreaga lume. De asemenea în cele foarte dezvoltate, cum ar fi Germania și SUA, cu o reducere a venitului mediu preconizată de 11% fiecare și Franța cu 13%”, a declarat Leonie Wenz, co-autor al studiului, cercetător în domeniul climei și economist, scrie apnews.com.