Info

Moș Nicolae vine mai devreme pentru angajații din Primăria Sibiului! Edilul orașului propune majorarea salariilor cu 15%

romanialibera.ro
FOTO: romanialibera.ro

Angajații din administrația locală Sibiu l-ar putea primi pe moș Nicolae ceva mai devreme. În tolba moșului se află un proiect de hotărâre care vizează o creștere salarială de 15%. Dacă acest proiectul trece de votul consilierilor locali, cel mai mare salariu din primărie va depăși  suma de 16.000 de lei adică, 160 de milioane de lei vechi.

Inițiatorul acestui proiect este chiar edilul orașului Sibiu, Astrid Fodor. În cazul care aleșii consiliului local vor valida inițiativa primarului, unul din funcționari sau poate chiar mai mulți, vor primi o remunerație lunară de peste 16.600 de lei.

Cel mai mare salariu din Primăria Sibiului poate ajunge la 1660 de lei

Pentru ca proiectul să intre în vigoare, este necesar ca cei 23 de consilieri să se pună de acord. Dcă acest lucru va deveni realitate, aproximativ 1400 de bugetari ai Primăriei din Sibiu și din serviciile subordonate vor beneficia începând de la 1 decembrie o majorare salarială de 15%.

Excepție vor face secretarul și administratorul public, pentru cei doi funcționari este propusă o majorare de doar 8%, pentru a nu depăși indemnizația viceprimarilor Sibiului ( stabilită prin lege și nu prin hotărârile Consiliului local, la fel ca și cea a consilierilor locali).

Salariul cel mai mare îi va reveni Secretarului Primăriei din Sibiu, în valoare de 16.640 de lei brut pe lună. Un director cu aceeași gradație va primi 13.476 de lei lunar, potrivit romaniatv.net.

Procentul de 15% a fost stabilit ca urmare a faptului că rata anuală a inflației pentru luna octombrie 2022 raportată la aceeași lună a anului precedent este de 15,32%.

Impactul bugetar al proiectului se ridică la 23,6 milioane de euro

Un șef de birou sau oficiu, cu grad I, va primi un salariu de bază în valoare de 8,768 de lei, iar un referent debutant cu studii medii va obține 3.890 de lei, cel mai mic salariu din Primăria Sibiului va fi de 2908 de lei și va fi acordată unui muncitor necalificat cu gradația II.

Impactul financiar al creșterii salariilor cu 15% se ridică la 14,4 milioane de lei, ceea ce presupune un fond anual de salarii în Primăria Sibiu de peste 23,6 milioane de euro adică 118, 33 de milioane de lei.

Prin aprobarea proiectului de hotărâre se va de prevalență principiului stabilit de legiuitor pentru stabilirea salariilor la nivelul UAT-urilor. Așadar, rezultate așteptate ca urmare a creșterii salariilor de bază ale personalului din cadrul autorității Municipiului Sibiu se vor prefigura următoarele:

1) fluctuația personalului va fi redusă

2) administrația locală are posibilitatea să implementeze un număr însemnat de proiecte cu destinație publică care implică atragerea și retenția de personal calificat.

3) livrarea unui pachet salarial atractiv va permite atragerea personalului specializat în sectorul bugetar, fapt ce va determina o îmbunătățire serviciului public, imăpactând în mod pozitiv relația dintre cetățean și administrația locală.