Infofinanciar > Info > Monedele vechi valorează acum o avere! Toți românii le-au avut în portofel
Info

Monedele vechi valorează acum o avere! Toți românii le-au avut în portofel

Monede poloneze, Sursa foto: dreamstime.com
Sursă foto: arhiva companiei

Monedele românești care acum două decenii aveau o valoare modestă au devenit acum obiecte de colecție foarte căutate. Un exemplu notabil este moneda de 500 de lei, emisă în 1999. Aceasta a fost emisă pentru a marca Eclipsa totală de Soare din 11 august 1999. Această monedă se vinde pentru sume de până la 2.800 de lei pe diverse site-uri de vânzări.

Această monedă, realizată din aluminiu, este foarte apreciată de colecționari. De asemenea, bancnota de 2.000 de lei emisă de Banca Națională a României pentru același eveniment astronomic, și care a fost prima bancnotă de polimer din Europa, este considerată un obiect valoros de colecție. Prețurile pentru aceste monede și bancnote variază între 2.000 și 10.000 de lei. Prețul se stabilește  în funcție de starea și seria acestora.

Vânzătorii menționează adesea că monedele sunt în stare excepțională și oferă detalii despre condiția și raritatea acestora, atrăgând colecționarii dispuși să plătească sume considerabile pentru a le adăuga în colecțiile lor, potrivit Newsweek.