Infofinanciar > Info > Modificarea Codului Rutier! Care sunt norocoșii care nu au nevoie de școala de șoferi pentru a obține permisul
Info

Modificarea Codului Rutier! Care sunt norocoșii care nu au nevoie de școala de șoferi pentru a obține permisul

scoala de soferi sursa foto: promotor.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Veste bună pentru o anumită categorie de români. Aceștia vor scăpa de urmarea cursurilor unei școli de șoferi înainte de susținerea examenului practic pentru a obține permisul de conducere. Oficialii au modificat această lege în anul 2023.

La data de 10 august a anului anterior, Guvernul a schimbat Codul Rutier. Modificările au venit la propunerea Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanții MAI au realizat trei modificări foarte importante. Acestea au rolul de a veni în sprijinul șoferilor români.

Anul trecut a intrat în vigoare propunerea MAI care schimbă condițiile pentru restituirea permisului de conducere reținut și pentru obținerea permisului de conducere românesc de către șoferii cu permise eliberate de alte state.

Cetățenii care au carnet de conducere care a fost eliberat de alt stat, dar care nu se pot preschimba cu cel românesc, au posibilitatea de a se înscrie la examenul pentru dobândirea carnetului. Ei nu mai sunt nevoiți să urmeze cursurile unei școli de șoferi, informează antena3.ro