Infofinanciar > Info > Mircea Geoană: Republica Moldova are şansa istorică de a evada din blestemul geografic
Info

Mircea Geoană: Republica Moldova are şansa istorică de a evada din blestemul geografic

Mircea Geoană sursa foto ampress.ro
sursă foto: arhiva companiei

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că Republica Moldova poate avea o şansa istorică de aderare la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova este o ţară care are o şansă istorică de a evada din blestemul geografic. Pentru mine, ca lider al NATO, este extrem de important proiectul doamnei preşedinte Maia Sandu, şi cred că a marii majorităţi a cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent ce limbă vorbesc acasă, fie că vorbesc ruseşte, ucraineană sau găgăuză. Cred că dacă ai de ales între a trăi în Europa şi a trăi într-un sistem de tip rusesc, post sovietic, cred că alegi Europa”, a declarat Mircea Geoană.

El speră ca la Consiliul European, liderii europeni vor urma avizul favorabil al Comisiei Europene. Astfel, vor începe procedurile de aderare pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina.

„Sunt absolut convins că proiectul preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, Republica Moldova în UE în 2030, este un proiect realizabil. Nu uşor, dar realizabil”, a mai declarat Mircea Geoană, conform HotNews.ro