Infofinanciar > Info > Minivacanța de Paște și 1 Mai. Tarifele pentru un sejur pe litoral în acea perioadă
Info

Minivacanța de Paște și 1 Mai. Tarifele pentru un sejur pe litoral în acea perioadă

litoralul romanesc - sursa foto - playtech.ro
sursa foto - playtech.ro

Românii sunt mereu cu gândul la vacanță. În acest an, cetățenii sunt gata să se bucure de primele zile de concediu pe litoralul românesc. Cei care vor să dea startul sezonului estival au ales să-și facă deja rezervări. Cu ocazia Paștelui și a zilei de 1 Mai, românii vor putea să se bucure de minivacanța de 6 zile. Astfel, multe persoane au ales să-și petreacă timpul liber la malul mării.

Minivacanța de 6 zile a adus contextul perfect pentru românii care doresc să se bucure de o vacanță pe litoral. Mulți hotelieri spun că încă de pe acum au locurile ocupate în procent de aproape 100%.

Minivacanța de Paște și 1 Mai

Românii se vor bucura de minivacanța de 6 zile cu ocazia Paștelui și a zilei de 1 Mai. Astfel, mulți cetățeni vor lua cu asalt stațiunile de pe litoral. Multe unități de cazare sunt deja ocupate și își așteaptă cu nerăbdare turiștii pentru a da stratul sezonului estival.

O perioadă scurtă de desparte de această minivacanță mult așteptată de oameni. Unii au ales să-și rezerve sejurul pe litoral din timp. Alte persoane sunt în căutarea vacanței perfecte pentru a da startul verii. Unele unități de cazare sunt deja ocupate în procent de 100%. De asemenea, se pare că multe persoane au ales să-și petreacă toate zilele libere pe litoral și chiar să-și extindă vacanța. Rezervările de anul acesta sunt de până la 7 zile.

„Avem un grad de ocupare de 100% pentru data de 1 mai. Clar e un an atipic, anii trecuți maxim 3 zile, anul acesta s-au rezervat până la 7 zile” a spus Paul Nicolae, administrator hotel.

Litoralul, luat cu asalt de turiști

Anul 2024 a adus un super început pentru hotelieri. Acest lucru este promițător și ne arată că vom avea parte de un sezon estival plin de turiști. Pentru unele unități de cazare, telefoanele sună continuu, iar rezervările sunt din ce în ce mai numeroase.

„Telefoanele sună în continuu pentru această minivacanţă. Din experienţa anilor trecuţi, înainte cu două săptămâni de începerea sejurului de 1 Mai au fost vândute absolut toate camerele” a spus Elena Draghici, șef recepție.

Tarife pe litoral de 1 Mai

În minivacanța de 6 zile, hotelierii de pe litoralul românesc se așteaptă ca cel puțin 100.000 de turiști să le calce pragul. Tarifele din acest an au rămas la nivelul celor de anul trecut. Mai exact, turiștii nu vor avea de scos sume impresionante din buzunar. Pentru perioada minivacanței, o noapte de cazare la un hotel de 2-3 stele începe de la 130 de lei.

Pentru cei care doresc să stea în unități de cazare de 4 stele, tarifele pot ajunge până la 400 de lei pe noapte. De asemenea, zona de nord a stațiunii Mamaia prezintă cel mai mari tarife. Pentru o noapte în partea exclusivistă a litoralului, românii vor plăti și 300 de euro pe noapte.

„Ofertele sunt destul de variate, atât care se referă la minivacanţa de 1 Mai şi la minivacanţa de Paşte, dar şi oferte care unesc cele două perioade”, a declarat Ionuț Nedea, CEO agenție de turism, conform B1TV .