Infofinanciar > Info > Ministrul Sebastian Burduja: „Primim aprecieri unanime la Washington“
Info

Ministrul Sebastian Burduja: „Primim aprecieri unanime la Washington“

sebastian burduja (sursă foto: Vocea Basarabiei
Sursa foto: Arhiva companiei

Ministrul Energiei Sebastian Burduja efectuează o vizită de lucru în SUA. În cadrul acesteia a avut întâlniri cu mai mulți oficiali americani. Ministrul Sebastian Burduja este prezent la Washington, unde are întâlniri cu mai mulți oficiali din domeniul energiei.

„Tur de forţă în Statele Unite. Miza parteneriatului strategic în domeniul energiei este multiplă. Vorbim de programul nuclear civil românesc, cu unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi reactoarele modulare de mici dimensiuni. De dezvoltarea producţiei de energie eoliană offshore şi gazele din Marea Neagră, prin proiectul Neptun Deep. Dar şi de exploatarea energiei geotermale pentru Bucureştiul Viitorului”, a precizat ministrul Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei a avut în cursul dimineţii o întâlnire cu Christopher Hanson, preşedintele comisiei de reglementare nucleară (NRC). „Primim aprecieri unanime la Washington pentru rolul României. Statele Unite pune la loc de cinste competenţa noastră în sectorul energetic și tradiţia în energia nucleară, Dar și resursele diversificate în contextul tranziţiei verzi şi angajamentul constant al României în cadrul parteneriatului strategic.”, a subliniat Burduja, conform economica.