Infofinanciar > Info > Ministrul Economiei despre olandezii de la Damen: „ Nu sunt într-o poziție în care ar avea drepturile atinse”
Info

Ministrul Economiei despre olandezii de la Damen: „ Nu sunt într-o poziție în care ar avea drepturile atinse”

damen sursa foto jurnalul.ro
Foto: Jurnalul.ro

Ministrul Economiei, Antreprenoratului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, aflat într-o vizită de lucru la Târgu Mureș, a comentat decizia Damen Holding BV de a renunța la colaborarea cu statul român în privița Șantierului de la Mangalia. În accepțiunea ministrului, drepturile olandezilor de la Damen nu au fost atinse.

„Din punctul nostru de vedere, Damen nu este într-o poziţie în care ar avea vreunul dintre drepturi atinse, de orice fel, pentru că există o clauză tranzitorie în lege şi atâta timp cât consiliul de supraveghere şi consiliul de administraţie este la lucru, ei îşi manifestă capacitatea de a manageri ai şantierului naval fără nicio problemă.

De aceea, personal, nu înţeleg de ce această decizie de astăzi, pentru că le-am comunicat deja că suntem în acest grup de lucru, că am informat şi suntem în contact atât cu Comisia Europeană, cât şi cu OCDE pentru a putea reintroduce această excepţie, pentru că este un caz unic în România în această formulă de a lucra într-un sistem dual. Facem eforturi în continuare, suntem în dialog.

Eu cred că lucrurile, atunci când suntem la masa discuţiilor, pot să evolueze bine, atât pentru Damen, cât şi pentru acţionariat, adică pentru cetăţenii României pe care îi reprezentăm prin intermediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi, în acelaşi timp, pentru cei care lucrează astăzi la Şantierul Naval”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, citat de Agerpres.