Infofinanciar > Info > Ministerul Transporturilor va cumpăra trenuri noi. Banii vin din Fondul European de Modernizare
Info

Ministerul Transporturilor va cumpăra trenuri noi. Banii vin din Fondul European de Modernizare

Trenuri noi Sursa foto Arhiva companiei
Foto: facebook.com

Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, a reușit să obțină o finanțare nerambursabilă din Fondul European de Modernizare. Banii se vor folosi pentru achiziția a 62 de trenuri electrice noi de scurt parcurs.

Ministerul Transporturilor face cumpărături

Luna aceasta se va anunța câștigătorul licitației de aproape 500 de milioane de euro prin care se cumpără aceste trenuri. Din prima parte a anului viitor va fi lansată procedura pentru încă 60 de trenuri.

Acestea vor fi folosite inclusiv pe liniile metropolitane din zona marilor municipii reședință de județ, a precizat președintele ARF, Ștefan Roșeanu.

Suntem în grafic

Ștefan Roșeanu, președintele ARF: ”Este o finanțare care acoperă 100%.  Astfel, fondurile alocate din Programul Transporturi pot să fie utilizate pentru inițierea unei noi proceduri. Avem asigurată finanțarea pentru achiziționarea celor 62 de trenuri aflate în faza avansată de achiziție de licitație. Putem să și finalizăm un studiu nou de fezabilitate și documentația de achiziție pentru alte aproximativ 60 de trenuri.

Toate marile orașe au nevoie de vehicule noi care să sprijine serviciile de navetă ale celor care au decis să locuiască în suburbanul reședințelor de județ. Primul tren electric nou de lung parcurs pe care l-am cumpătat în ultimii 20 de ani este așteptat să ajungă în țară în primele zile ale lunii decembrie. După care urmează câteva săptămâni de teste pentru punerea în circulație pe linia București-Constanța.