Infofinanciar > Info > Ministerul Transporturilor cumpără 20 de trenuri electrice noi
Info

Ministerul Transporturilor cumpără 20 de trenuri electrice noi

Trenuri noi Sursa foto Arhiva companiei
Foto: facebook.com

Ministerul Transporturilor poate semna un contract de peste 2 miliarde lei pentru 20 de trenuri electrice noi, de lung parcurs.

Asta pentru că a fost respinsă contestaţia care bloca atribuirea. Contractul, finanţat din PNRR, a fost câştigat de un producător din Polonia (PESA). Livrările încep din 2025, a anunţat preşedintele Autorităţii pentru Reformă Feroviară, Ştefan Roşeanu.

20 de trenuri electrice noi vin din Polonia

Ştefan Roşeanu: ”De la momentul semnării contractului şi până la livrarea primului tren din cele 20, ar trebui să treacă cam doi ani de zile. Deci, la sfârşitul anului 2025 ar trebui să avem prima ramă şi după aceea, cu un grafic de patru trenuri pe lună. Ar trebui să putem în anul 2026 să avem toate aceste trenuri, după ce îşi termină etapa de autorizare. Să avem trenurile puse la dispoziţie pentru călători”.

La începutul lunii viitoare, producătorul francez ALSTOM va începe livrările de la fabrica sa din Polonia pentru primele trenuri electrice noi pe care Ministerul Transporturilor a reuşit să le cumpere în ultimii 20 de ani.