Infofinanciar > Info > Ministerul Finanțelor a împrumutat peste un miliard de lei într-o zi. Banii au fost obținuți de la bănci
Info

Ministerul Finanțelor a împrumutat peste un miliard de lei într-o zi. Banii au fost obținuți de la bănci

Românii cu venituri modeste beneficiază de bani de la stat
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de luni, 13 mai, Ministerul Finanțelor a împrumutat suma de 1,084 de miliarde de lei prin intermediul a două emisiuni de obligațiuni de stat. Informațiile au fost transmise de către reprezentanții Băncii Naționale a României.

În acest fel, din prima emisiune de obligațiuni de stat de tip benchmark, MF a atras 458 milioane de lei. Maturizarea reziduală a acesteia este de 123 de luni. Randamentul mediu este de 6,79% pe an.

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei. Băncile au subscris 606,8 milioane de lei.

Pentru ziua de marți, 14 mai, este programată o licitație suplimentară. Prin intermediul acesteia, statul dorește să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul setat luni, 13 mai, în licitație.

Totodată, prin intermediul celei de-a doua emisiuni de obligațiuni de stat de tip benchmark, statul a mai atras încă 626 de milioane de lei. Maturitatea reziduală a acesteia este de 20 de luni, la un randament mediu de 6,09% pe an. În total, valoarea emisiunii s-a ridicat la 400 de milioane de lei. Băncile au subscris 765 milioane de lei, conform stirileprotv.ro