Infofinanciar > Info > Militarii români în alertă! Anunț despre o nouă dronă pe teritoriul României
Info

Militarii români în alertă! Anunț despre o nouă dronă pe teritoriul României

Armata-romana-face recrutari
Sursă foto: MApN

Posibila bucată de dronă la trei kilometri şi jumătate de Plauru, nu a fost confirmată în urma verificării în teren de militarii români.

„Forţele MApN continuă activităţile de supraveghere a zonelor de pe teritoriul naţional aflate în proximitatea porturilor ucrainene.
În ultimele 48 de ore, forţe şi mijloace ale Ministerului Apărării Naţionale, din Forţele Navale, Forţele Terestre şi din alte structuri au acţionat cu echipe de cercetare în teren. De asemenea și cu dispozitive de supraveghere aeriană pe o suprafaţă de peste 80 de kilometri pătraţi în zonele localităţilor Ceatalchioi, Plauru şi Chilia Veche din judeţul Tulcea. Și în judeţul Galaţi, pe malul românesc al Dunării, în proximitatea portului Reni din Ucraina. De asemenea, Forţele Navale execută cu nave fluviale. Misiuni de patrulare şi monitorizare pe braţul Chilia al Dunării”, au transmis reprezentanţii MApN.

Militarii au căutat noi fragmente de dronă, la o distanţă de 3,5 kilometri de Plauru.

“În urma informaţiilor primite în după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie, de la reprezentanţii autorităţilor publice locale din Ceatalchioi. Care semnalau posibila existenţă a unor fragmente de dronă într-o altă zonă decât cele cercetate până în prezent, aflată la aproximativ 3,5 kilometri vest de localitatea Plauru, militarii Regimentului de Infanterie Marină au executat, sâmbătă, 9 septembrie, în a doua parte a zilei, şi în dimineaţa zilei de duminică, 10 septembrie, misiuni de cercetare în teren, în urma cărora nu s-a confirmat existenţa elementelor semnalate”, a precizat sursa citată, potrivit ȘtirileProTv.

Militarii români, în alertă

Militarii rămân în alertă şi continuă cercetările în zonele aflate lângă graniţa cu Ucraina.

„Forţele MApN rămân în continuare în alertă şi vor continua cercetările în zonele de pe teritoriul naţional aflate în proximitatea locaţiilor unde forţele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre. Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război.
De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real”, au mai afirmat reprezentanţii Ministerului Apărării