Infofinanciar > Info > Milioane de miei din România pleacă la export! Oierii obțin cel mai bun preț din ultimii ani
Info

Milioane de miei din România pleacă la export! Oierii obțin cel mai bun preț din ultimii ani

Crește prețul mieilor de Paște!
Sursa foto: arhiva companiei

Opt milioane de miei de la noi din țară vor fi exportați în perioada care urmează. Oierii aproximează faptul că suma pe care o vor obține de pe urma acestei vânzări se ridică la un miliard de euro. Mieii vor fi exportați atât în țări europene, cât și în țări arabe.

Prețul cu care aceștia se vând este cel mai bun din ultimii ani, după cum au transmis crescătorii de ovine. Însă, acest lucru se mai traduce și într-o scumpire a cărnii de miel la noi în țară înainte de celebrarea Paștelui Ortodox.

Mai mult de 6.200 de miei au fost trimiși la export de către oierii din județul Bistrița-Năsăud. Pe aceștia au primit cel mai bun preț din ultimii ani, după cum a declarat Ioan Câmpean. Acesta este președintele Federației Pro Ovis.

„Mieii au fost bine plătiți cel mai bun preț ce l-am avut până acuma, 23-24 de lei kilogramul în viu. Acești miei au plecat în Italia, Croația și ceva în Grecia, țări care întotdeauna au plătit bine”, a mai adăugat acesta. În perioada următoare se vor negocia contractele cu țările arabe, conform romania-actualitati.ro