Infofinanciar > Info > Se pregătește metroul până la Aeroport! Metrorex a primit finanțare
Info

Se pregătește metroul până la Aeroport! Metrorex a primit finanțare

metrou aeroport (sursă foto: Capital)
sursă foto: arhiva companiei

Linia de metrou se află în faza de proiectare la momentul de față, respectiv în faza de proiectare a lucrărilor pentru execuția structurii de rezistență. Echipa de la Metrorex a prezentat stadiul lucrărilor în cel mai mic detaliu: „Execuția pereților mulați reprezintă o etapă-cheie în cadrul proiectării și execuției lucrărilor de structură de rezistență pentru Secțiunea de Sud, Lotul 1.1., 1 Mai – Tokyo, pentru noua Magistrală 6 de metrou”.

„Aceasta este o etapă premergătoare excavărilor cu TBM-uri (Tunnel Boring Machines) – utilajele care vor săpa tunelurile subterane (…); La Organizarea de șantier principală, din apropierea Aeroportului Băneasa, au fost executate lucrări de betonare fundații, umplutură și montare containere de șantier și lucrări pentru instalația electrică”, transmit reprezentanții Metrorex.

Aceștia continuă și prezintă în cadrul unui comunicat de presă realizările de până în prezent. „„La viitoarea stație Tokyo s-au efectuat săpături, montări de tuburi de protecție și teste de etanșeitate; La interstația Tokyo – Aeroport Băneasa continuă sondajele de utilități; La viitoarea stație Gara Băneasa au fost executate săpături de sondaje, excavații, săpături pentru grinda de ghidaj, execuție și betonare grindă de ghidaj; La interstația Piața Montreal – Gara Băneasa s-au efectuat săpături pentru sondajele de utilități; La viitoarea stație Piața Montreal s-au efectuat lucrări la grindele de ghidaj și probe de laborator pentru beton”.

„La viitoarea stație Pajura au fost efectuate excavații, armări, betonări ale grindelor de ghidaj de la diverse axe și au fost instalați peste 23 de metri liniari de cofraje pentru grinzile de ghidare; La viitoarea interstație 1 Mai – Pajura au continuat sondajele pentru rețele de utilități”, au mai transmis cei de la Metrorex, citați de romaniatv.net.