Infofinanciar > Info > Meteorologii spun că vremea rea va persista! Când vine căldura în România
Info

Meteorologii spun că vremea rea va persista! Când vine căldura în România

Căldură în România
Sursa foto: evz.ro

Potrivit meteorologilor, vremea rece va persista și în perioada următoare, iar zilele următoare vor aduce valori termice schimbătoare, de la o zi la cealaltă. Oana Păduraru, meteorolog în cadrul serviciului Administrației Naționale de Meteorologie explică exact ce va aduce viitoarea perioadă pentru prognoza meteo. 

„Deocamdată, la acest sfârșit de săptămâna, nu putem sa spunem ca mizam pe o creștere semnificativa a valorilor de temperatura. Totuși, fata de ceea ce am înregistrat pe parcursul săptămânii care tocmai se încheie, valorile termice treptat se vor apropia de cele normale pentru aceasta perioada”, transmite meteorologul. 

Cum va fi vremea în acest weekend 

Temperaturile din acest weekend se mențin în mare parte apropiate de media termică obișnuită pentru jumătatea lunii mai. „ Valorile termice la acest sfârșit de săptămâna se mențin in mare parte între 16 si 23 de grade, deci, iată, încă nu atingem acel prag al valorilor normale pentru aceasta perioada.  

Însă la începutul săptămânii viitoare si mă refer mai ales la ziua de marți, ajungem la temperaturi maxime chiar ușor si peste norme, valori de 27-28 de grade in partea de sud a tarii, așa cum ne-am obișnuit”, spune Oana Păduraru. În următoarea perioadă, în aria de peste România va pătrunde o masă de aer cald, ce ar urma să fie resimțită cât de curând în partea de sud a teritoriului țării, dar treptat va ajunge să fie resimțită și în restul țării. 

Maximele vor ajunge să fie peste media normală 

„Mâine, procesul de încălzire continuă, ne apropiem de normal, cel puțin în partea de sud-est, în nord-vest, cu maxime de 23 de grade, dar procesul de încălzire se intensifică la începutul săptămânii viitoare. Vorbim despre un transport de aer cald din sudul continentului, dinspre nordul Africii, motiv pentru care marți ar trebui să avem cea mai caldă zi din săptămâna viitoare, cu maxime de 27, 28, posibil 29 de grade. Dacă vor mai fi fluctuații, vor fi în norme. 

Acest val de aer cald aduce și umiditate din zona Mediteranei, a spus meteorologul. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelie și posibil grindină, a avertizat meteorologul. La munte, temperaturile rămân modeste, iar în masivele vestice va ploua. Local se vor strânge cantități mari de apă și vor fi condiții de grindină. La altitudini mari, de peste 1800 de metri, precipitațiile vor fi mixte”, a transmis meteorologul ANM Mihai Timu. 

Vremea caldă în România

Chiar și în București se va resimți o încălzire atmosferică în următoarele zile. Potrivit meteorologilor din cadrul ANM pe parcursul săptămânii viitoare maxima înregistrată va fi „de 24-25 de grade, iar deocamdată, din datele pe care le avem pana in momentul de fata se pare ca nu vom mai avea surprize cu răciri semnificative în perioada următoare. Vor mai fi alternante de la o zi la alta, dar alternante de câteva grade, care vor menține totuși temperaturile in jurul celor normale pentru aceasta perioada”, potrivit Realitatea.net.

Însă pentru moment, nu vom scăpa de ploi. În perioada următoare, ar urma să se înregistreze ploi slabe în jumătatea vestică a țării, dar și izolat în restul României. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.