Infofinanciar > Info > Meseria de instalator este tot mai căutată de angajatori! Însă tinerii o ignoră
Info

Meseria de instalator este tot mai căutată de angajatori! Însă tinerii o ignoră

Instalator sursa foto firma-instalatori.ro
Sursa foto: Arhiva companiei

O anumită meserie este tot mai căutată de către angajatori. Ea poate fi practicată peste tot în lume, iar salariul este unul bun. Cu toate acestea, tinerii se feresc de ea.

Meseria respectivă nu are legătură cu digitalizarea și este căutată pe tot parcursul anului.

Meserie bănoasă, ignorată de tinerii din România

Această meserie este la mare căutare în rândul angajatorilor din România. Poate fi realizată din orice colț al lumii. Când vine vorba de salariu, acesta este unul destul de atractiv. În schimb, majoritatea tinerilor din țara noastră se feresc să practice această meserie.

În ultimul timp, locurile de muncă din străinătate au devenit cea mai bună variantă pentru majoritatea românilor. Motivul principal îl reprezintă traiul mai bun în comparație cu cel din România. Astfel, s-a ajuns la o criză destul de mare de meseriași.

Meseria de instalator este din ce în ce mai căutată

Meseria care a devenit tot mai căutată în ultimul timp este cea de instalator. Conform datelor oficiale, instalatorii sunt în topul celor mai căutați pe piața muncii. De asemenea, și salariul este destul de atrăgător, acesta fiind de aproximativ 2.000 de euro pe lună. Această sumă poate crește în funcție de vechime, dar și de lucrările efectuate. Salariile din acest domeniu cresc din ce în ce mai mult deoarece majoritatea tinerilor pleacă din România în străinătate, iar cei care rămân, nu se îndreaptă spre școlile profesionale din care pot învăța o astfel de meserie.

Totodată, pe lângă instalatori, cererea pe piața muncii este din ce în ce mai mare și pentru mecanicii auto sau pentru frizeri.

Deseori, angajatorii aduc muncitori din țări din afara Europei. Deși ei ar prefera să lucreze cu angajați din România. Din păcate, lipsa de muncitori români în asemenea domenii îi obligă să apeleze la forță de muncă străină. Cu toate acestea, un lucru este cert. Dacă în România ar exista meseriași suficienți, angajatorii ar avea costuri mai mici. De asemenea, nu s-ar mai confrunta cu atât de multă birocrație, nu ar mai exista diferențe culturale, iar comunicare dintre angajat și angajator ar fi mult mai eficientă, potrivit Daily Business.ro