Infofinanciar > Lumea la zi > Mesajul lui Zelenski la Davos: „Nu renunțați la Ucraina”
Lumea la zi

Mesajul lui Zelenski la Davos: „Nu renunțați la Ucraina”

Zelenski la Davos sursă foto: CNN
sursă foto: arhiva companiei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, are un mesaj clar pentru alegătorii americani înaintea alegerilor din 2024: Nu renunțați la Ucraina. În cadrul unui interviu acordat la Forumul Economic Mondial de la Davos, Zelenski a abordat implicațiile globale ale votului din SUA. În condițiile în care soarta finanțării viitoare a Ucrainei este în mâinile acestor decizii politice.

„Avem nevoie de pace în lume. Pacea în Ucraina înseamnă pace în Europa, ceea ce înseamnă pace în lume”, a declarat Zelenski. Administrația Biden și Congresul au aprobat un ajutor de peste 75 de miliarde de dolari pentru Ucraina de când Rusia a atacat Ucraina în februarie 2021. Dar Zelenski este ferm convins că Ucraina are nevoie de mai mult.

El a vizitat Congresul în decembrie 2023 în încercarea de a-i convinge pe legislatorii americani să aprobe un pachet de aproximativ 111 miliarde de dolari. Acest pachet include ajutor atât pentru Ucraina, cât și pentru Israel. Dar a fost blocat de republicani încă din luna octombrie. Cu toate acestea, liderii republicani nu au fost impresionați de vizita lui Zelenski, transmite Business Insider