Infofinanciar > Info > Mesajul lui Klaus Iohannis adresat românilor cu ocazia finalului de an:„ Să transformăm fiecare criză într-o oportunitate”
Info

Mesajul lui Klaus Iohannis adresat românilor cu ocazia finalului de an:„ Să transformăm fiecare criză într-o oportunitate”

mediafax.ro
FOTO:mediafax.ro

La final de an, Klaus Iohannis a transmis un mesaj important românilor „Să transformăm fiecare criză într-o oportunitate”. Președintele i-a îndemnat pe români să privească viitorul cu speranță și încredere: „Chiar dacă a fost un an foarte dificil pentru noi toți, marcat de crize profunde și de un teribil război care se desfășoară la granițele noastre, privim cu speranță și încredere către noul an 2023, care stă să înceapă”.

„Provocările de proporții istorice pe care le-am avut de înfruntat au scos în evidență tăria noastră de caracter, capacitatea de a rămâne solidari, uniți și hotărâți să depășim cu bine orice obstacole.Să învățăm, așadar, să transformăm fiecare criză într-o oportunitate pentru a deveni o națiune mai bună și mai puternică” se mai arată în mesajul transmis de Iohannis.

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis

Așa cum era de așteptat mesajul Președintelui s-a încheiat cu o urare de bine, dar nu înainte de preciza că România se dezvoltă în fiecare zi și face progrese remarcabile în toate domeniile „ Vă îndemn să lucrăm împreună pentru ca țara noastră să se bucure de un viitor prosper, în pace și armonie! Vă doresc un An Nou fericit! La mulți ani!”.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis de asemenea un mesaj cu ocazia Anului Nou, acesta a ținut să sublinieze solidaritatea de care au dat dovadă românii în anul care stă să se încheie „ Vremurile grele îi aduc pe oameni mai aproape. Iar anul care se încheie ne-a dat multe motive să ne dovedim solidaritatea. Împreună am trecut prin provocări greu de imaginat.

Ca popor încercat de istorie, de data aceasta, am reuşit, fiind uniţi, să facem mai mult decât să rezistăm. Astăzi, puterea mobilizării noastre este recunoscută şi apreciată în întreaga lume. Pentru că românii au devenit un exemplu, iar calităţile lor au trecut dincolo de graniţe”.

Nicolae Ciucă face retrospectiva anului

Ciucă a trecut în revistă toate provocările pe care le-am avut de înfruntat pe parcursul anului, fie că vorbim de războiul în desfășurare, prețurile exorbitante, inflația sau seceta de anul acesta „ Am traversat, împreună, unul dintre cei mai grei ani din ultima vreme. Anul care ne-a pus gospodăriile şi economia sub povara unei crize dificile. Ne-a adus pentru prima oară după multă vreme războiul aproape de graniţele noastre.

Secetă, preţuri mari la energie şi gaze, dar şi inflaţie. Împreună, am reuşit să salvăm economia, care a generat una dintre cele mai mari creşteri la nivel european. Am investit masiv, susţinând mediul de afaceri şi atrăgând miliardele de euro din fondurile europene, bani necesari dezvoltării noastre. I-am protejat pe cei mai expuşi riscurilor economice şi sociale, confruntaţi cu creşteri dureroase de preţuri la utilităţi, alimente, carburanţi”.

Nu în ultimul rând președintele PNL a ținut să sublinieze faptul că Executivul va continua să sprijine interesele românilor, economia și va avea grijă și de cei vulnerabili  „ Vom consolida poziţia noastră alături de partenerii europeni şi aliaţii din NATO, consolidând parteneriatul strategic cu Statele Unite. Investiţiile în educaţie, sănătate, transporturi, digitalizare şi mediu vor transforma România, apropiindu-ne şi mai mult de modelul de dezvoltare occidental”, potrivit digi24.ro.