Infofinanciar > Info > Medicina de familie, disciplină prioritară la rezidențiat
Info

Medicina de familie, disciplină prioritară la rezidențiat

doctor-control, Sursa foto medicalTV
Foto: facebook.com

Peste 10.000 de candidaţi concurează anul acesta pentru 5.290 de locuri la examenul de intrare în rezidenţiat, iar domeniile pentru care se organizează concursul sunt medicină, medicină dentară şi farmacie.

Examenul are loc în şase centre universitare din ţară. Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că din acest an, la rezidenţiat au prioritate disciplinele deficitare, una dintre acestea fiind medicina de familie.

Disciplină prioritară la rezidențiat

Alexandru Rafila: ”În acest an am început să acordăm prioritate specialităților deficitare. În acest an, vă dau un exemplu, avem cel mai mare număr din istorie de locuri la medicina de familie. Peste 600 de locuri și vrem să păstrăm acest trend și să schimbăm această abordare. Vrem să pregătim medici în funcție de capacitatea de pregătire a universităților. Și ele să-și adapteze această capacitate în funcție de nevoile sistemului de sănătate.

Ministrul sănătăţii a mai subliniat că din cei 10.000 de absolvenţi de medicină care dau rezidenţiatul, 37 la sută concurează la Bucureşti.