Infofinanciar > Info > Mașini de epocă și conturi bancare uriașe. Averile candidaților din cursa pentru Primăria Capitalei
Info

Mașini de epocă și conturi bancare uriașe. Averile candidaților din cursa pentru Primăria Capitalei

sursa foto wall-street
sursa foto wall-street

Anul 2024 este unul foarte important pentru politica românească. Cetățenii vor fi trebui să se prezinte la vot pentru a alege oamenii care vor fi la conducerea țării. În aceste patru rânduri de alegeri din acest an, românii vor vota pentru diferitele structuri din stat. În atenția publicului este acum și cursa pentru Primăria Capitalei. Actualii candidați vin cu noi promisiuni și vor să câștige votul publicului.

Candidații pentru Primăria Capitalei sunt destul de diferiți. Potrivit declarațiilor de avere, unii au mașini de epocă și venituri generoase, iar alții dețin puține bunuri. Iată care este averea fiecărui politician care vrea să lupte pentru postul de conducere al Capitalei.

Averile candidaților la Primăria Capitalei

Cătălin Cîrstoiu este favoritul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Acesta este aproape de a-și anunța oficial candidatura și are o avere impresionantă. Posibilul candidat deține o casă în Mogoșoaia (Ilfov) și un teren tot în această localitate. De asemenea, acesta are și un apartament în București.

Conform calculelor din cea mai recentă declarație de avere, bijuteriile sale au o valoare estimată la 150.000 de euro. Medicul are o mașină Cadillac model 2008. În conturile sale, acesta are peste 1,5 milioane de lei, 400.000 de euro, dar și 52.000 de dolari.

Pasiune pentru mașini de epocă

Cristian Popescu Piedone este primarul în funcție al Sectorului 5 și pretendent la primul mandat de primar al Capitalei. Acesta deține patru terenuri în Bragadiru (Ilfov), dar și o casă în București. Totuși, primarul este cunoscut pentru automobilele sale de epocă.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Piedone arată că acesta deține un Mercedes (1996), un Oldsmobil (1959) și trei Cadillac-uri (1968, 1973 și 1974). Se pare că dragostea pentru automobile este o moștenire de familie. Având în vedere că și fiul său Vlad Piedone, care și-a anunțat candidatura pentru Sectorul 5 deține șase mașini de epocă. Potrivit datelor, Piedone are în contul de economii 50.000 de euro și 691 de dolari.

Locuit în chirie

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, se pare că este printre cei mai modești. Acesta nu are proprietăți pe numele său și stă cu chirie în București. Acesta are un teren intravilan la Predeal și deține o mașină Citroen din 1986. Totuși, Nicușor Dan are împrumuturi de 52.000 de euro la persoane fizice, dar și un credit de 100.000 de euro. Venitul acestuia a fost salariul de primar general de 195.910 de lei.

Casă, mașină și terenuri

Candidatul de AUR la Capitală, Mihai Enache, este de asemenea printre cei fără averi spectaculoase. Acesta deține un autoturism din 2017 și o casă în Bucșani (Dâmbovița), plus un teren în aceeași localitate. În conturile sale, acesta are 3.000 de lei și 1.000 de euro. Singurul venit al candidatului a fost în 2022 salariul de director în cadrul Primăriei Sectorului 4, conform Adevărul .