Infofinanciar > Info > Mașini alimentate cu energie solară. Care este costul acestora
Info

Mașini alimentate cu energie solară. Care este costul acestora

Lightyear One, sursa foto: drive.com.au
Sursa foto: arhiva companiei

Mașinile electrice, pe baterie, capătă o popularitate din ce în ce mai mare. În evoluția automobilelor cu o poluare cât mai mică urmează apariția mașinilor care sunt alimentate cu energie solară. În acest fel ar fi eliminată și poluarea cauzată de baterii. Cele mai multe dintre acestea utilizează litiu.

Atunci când vine vorba despre mașini alimentate cu energie solară, s-au realizat și încă se mai fac progrese semnificative. Cu toate acestea, aceste autovehicule nu sunt decât un prototip. Totuși, până la momentul în care acestea se vor produce în masă nu mai sunt decât câțiva pași de făcut.

Un model care se apropie din ce în ce mai mult de momentul în care va intra pe piață este Lightyear One. Mașina este un sedan de lux. Aceasta promite o autonomie de 725 de km. Panourile fotovoltaice care sunt integrate în caroserie sunt cele care oferă o autonomie generoasă.

Cei care vor dori să achiziționeze un astfel de vehicul vor scoate din buzunare, pentru cea mai ieftină versiune, Lightyear Two, suma de aproximativ 40.000 de euro. Lansarea acesteia ar putea avea loc între 2024 și 2025 în Europa, informează dailybusiness.ro