Infofinanciar > Info > Mars face o nouă tranzacție. Ce companie va prelua
Info

Mars face o nouă tranzacție. Ce companie va prelua

Sursă foto: WMS Compania Mars
sursă foto: arhiva companiei

Compania Mars va cumpăra Hotelul Chocolat printr-o tranzacție de 534 milioane de lire sterline. Producătorul britanic de ciocolată, Hotel Chocolat, a acceptat să fie preluat de gigantul alimentar Mars.

Acest lucru se va efectua în cadrul unei tranzacții de 534 de milioane de lire sterline. Preluarea a fost anunțată joi, 16 noiembrie, la bursă. Aceasta tranzacție va ajuta Hotelul Chocolat să se extindă la nivel internațional, spun companiile.

Iar Mars plătește o primă foarte mare pentru a-și lua premiul. Va plăti 375 de procente pe acțiunile Hotelului Chocolat, o primă de 170% față de prețul de închidere, de 139 de procente. Compania Mars are în jur de 10.000 de angajați în Marea Britanie.

Reprezentanții companiei spun că „acestă tranzacție va aduce în portofoliul său un brand foarte iubit și va aprofunda relațiile cu consumatorii”. Marea Britanie a fost o piață importantă pentru Mars și se așteaptă ca aceasta să fie completată de achiziția Hotel Chocolat. Producătorul britanic de ciocolată are capacități distinctive în dezvoltarea de produse, cadouri de lux și experiențe de imersiune a mărcii.

Ce spun reprezentanții Hotelului Chocolat

Directorii Hotelului Chocolat spun că oferta este una corectă și rezonabilă și recomandă acționarilor să o susțină. Aceștia dețin aproximativ 54% din acțiuni. Angus Thirlwell, directorul general al Hotelului Chocolat, susține că asocierea cu Mars este o idee bună pentru compania sa.

„Știm că brandul nostru rezonează cu consumatorii de peste hotare, dar provocările operaționale ale lanțului de aprovizionare ne-au împiedicat. Prin parteneriatul cu Mars, putem să ne dezvoltăm prezența internațională mult mai rapid, folosind abilitățile, expertiza și capacitățile lor”, a transmis Angus Thirlwell.

„Pilonii pe care am construit brandul Hotel Chocolat – originalitate, autenticitate și comerț etic – sunt exact ceea ce a adus Hotel Chocolat și Mars împreună, iar intenția noastră este de a consolida și de a investi în spatele acestora. Sunt entuziasmat de viitorul afacerii, iar în Mars am găsit un excelent administrator pe termen lung al mărcii Hotel Chocolat și a tot ceea ce reprezentăm”, a mai transmis directorul general, potrivit The Guardian.