Infofinanciar > Info > Marius Budăi asigură recalcularea pensiilor. Ce garantează acesta
Info

Marius Budăi asigură recalcularea pensiilor. Ce garantează acesta

Recalcularea pensiilor românilor care au lucrat în grupa I sau II de muncă nu va aduce modificări în numărul de puncte acumulate până acum, asigură Marius Budăi.

Acesta a negat posibilitatea unei reduceri a pensiilor după recalculare, contrazicând speculațiile anterioare. Pentru cei care au muncit în medii dificile, Marius Budăi garantează că prevederile referitoare la procentele pentru condițiile speciale de muncă rămân în vigoare.

Marius Budăi asigură recalcularea pensiilor românilor

Prin urmare, cei care se vor pensiona după 1 septembrie 2024 vor continua să beneficieze de reduceri de vârstă, stagiul suplimentar și un bonus pecuniar conform noii legi. „S-a mai spus un neadevăr despre cei cu condiții speciale sau grupe speciale. Nu exista niciun risc să le scadă pensiile pentru că recalcularea se face pe formula actuală. Într-adevăr, este această categorie de persoane care au ieșit la pensie cu indice de corecție foarte mare, dar nici aici n-aș vrea să fac speculații”, a declarat Marius Budăi.

„Pentru lucrul aferent pentru condiții deosebite sau în condiții speciale, grupa 1 de muncă sau grupa a 2-a de muncă, sunt trei beneficii care decurg din această lege. Reducerea vârstei de pensionare, stagiul suplimentar conform perioadei de muncă deosebite sau speciale. Cel pecuniar, care vine dintr-un punctaj, care atât înainte cât și după intrarea legii în vigoare va fi de 0,5% pentru grupa 1. Respectiv de 0,25% pentru cei care au lucrat în grupa a 2-a, condiții deosebite. Deci aceste procente se păstrează atât în legislația care este acum. Cât și în legislația viitoare”, a explicat Marius Budăi.

Recalcularea pensiilor o să fie în septembrie

Noua Lege a Pensiilor aduce o mai mare claritate și asigurări pentru cei care au muncit în condiții speciale. Prin menținerea prevederilor referitoare la procentele pentru condițiile speciale de muncă. Legea garantează că persoanele care s-au aflat în astfel de situații vor continua să beneficieze de reduceri de vârstă. Stagiul suplimentar și un bonus pecuniar în momentul pensionării.

Recalcularea pensiilor, anunțată pentru septembrie, reprezintă un pas important în asigurarea unor drepturi corecte pentru pensionari. Asigurându-se că aceștia primesc pensiile cuvenite conform contribuțiilor și perioadelor de muncă. Aceste elemente esențiale ale reformei au scopul de a asigura un sistem de pensii mai echitabil. Și mai transparent pentru toți cei implicați, conform romaniatv.net.