Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu: „Nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
Info

Marcel Ciolacu: „Nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”

Proiectul Centura Verde București-Ilfov a trecut de ultima comisie
Sursa foto: financialintelligence.ro

La începutul ședinței de Guvern de joi, 28 martie, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia că nu este momentul potrivit pentru închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână. El a subliniat că în timpul pandemiei de COVID-19, alte țări au luat decizia de a închide piețele. Și de a impune programe limitate pentru magazine.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății. Rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”, spune Marcel Ciolacu.

Reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare au sugerat săptămâna trecută introducerea măsurii de închidere a magazinelor alimentare.

Și a hipermarketurilor în weekend sau reducerea programului acestora. Această propunere este inspirată de practicile aplicate în țări precum Olanda, Franța sau Elveția. Unde această măsură este deja în vigoare de mai mulți ani, conform rfi.ro.