Infofinanciar > Info > Sunt indeciși! Mai e de așteptat până PSD și PNL vor anunța candidații la președinție
Info

Sunt indeciși! Mai e de așteptat până PSD și PNL vor anunța candidații la președinție

Sunt indeciși! Mai e de așteptat până PSD și PNL vor anunța candidații la președinție
sursa foto arhiva

Anul 2024 este extrem de important pentru România, dar și pentru multe alte state. Această perioadă este luată cu asalt de desfășurarea mai multor alegeri la nivel global. În țara noastră, cetățenii au obligația de a se prezenta la vot pentru a-și alege oamenii care se vor afla la conducerea țării. Iar oficialii își desfășoară planurile politice pentru a asigura un posibil câștig în lupta electorală. Marcel Ciolacu a făcut un nou anunț cu privire la planurile PSD-PNL pentru alegerile prezidențiale.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi desfășurate noi discuții în partidul sau și în coaliție. După data de 10 iunie, se va stabili dacă PNL și PSD vor merge împreună sau separat la alegerile prezidențiale din acest an.

Marcel Ciolacu, declarații despre planurile politice pentru alegeri

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu noi vești în legătură cu planurile electorale ale coaliției. Potrivit datelor, vor fi purtate discuții în urmă cărora va fi luată o decizie clară. Mai exact, se va stabili dacă PNL și PSD vor merge împreună sau separat la alegerile prezidențiale. Oficialul a precizat că varianta unui candidat comun al celor două partide nu este exclusă.

„Cred că după data de 10 iunie se vor discuta toate aceste lucruri şi în interiorul fiecărui partid şi la coaliţie. Nu este luată o hotărâre. Eu sunt unul dintre membrii fondatori ai Partidului Social Democrat şi ştiu tot istoricul Partidului Social Democrat. Eu ştiu lucrurile astea cu dusul în sală, cu şapte colegi înainte de şedinţă care trebuie să te propună. Şi până unde am ajuns? Părerea mea este că lucrurile trebuie lăsate într-o normalitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat despre candidatura la alegerile prezidenţiale.

Patru alegeri pierdute

Marcel Ciolacu a precizat că partidul său va face analize la nivel intern. Având în vedere că au pierdut de patru ori alegerile prezidențiale. Premierul a precizat că acesta nu l-a susținut în cursa electorală pe Traian Băsescu. De asemenea, și-a menținut aceeași poziție și în cazul lui Klaus Iohannis.

„Ţinând cont de fapt că am pierdut de patru ori alegerile pentru funcţia de preşedinte, n-am nicio reţinere să o spun: nu l-am votat nici pe domnul Băsescu, nici pe domnul Iohannis. Nu sunt fericit nici după moştenirea lăsată de domnul Băsescu, nici după moştenirea lăsată de domnul Iohannis, cum nici dumneavoastră nu sunteţi şi marea majoritate” a spus președintele PSD.

Data alegerile prezidențiale

Șeful Guvernului a precizat că nu este în discuție schimbarea datei alegerilor prezidențiale. Acesta a precizat că și-a asumat un anumit calendar de alegeri împreună cu Nicolae Ciucă, liderul PNL. „Exclus acest lucru. Adică ce facem? Am mai auzit teorii. Domnule, este în funcţie de cum vor fi voturile, cum se va întâmpla. Domnule, eu am anunţat un calendar, sunt prim-ministrul României, am ieşit cu un calendar, cu o decizie în coaliţie, să ştie toată lumea să-şi facă programul. Eu ştiu că este o contradicţie între preşedintele Marcel Ciolacu de la PSD şi prim-ministru. Domnule, dacă mi-am asumat nişte lucruri din funcţia de prim-ministru, s-a terminat”, a mai spus Ciolacu, conform stiripesurse .