Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu anunță probleme în PNRR! Comisia Europeană vrea impozite mai mari
Info

Marcel Ciolacu anunță probleme în PNRR! Comisia Europeană vrea impozite mai mari

PNRR
sursa foto arhiva companiei

Premierul Marcel Ciolacu a evidențiat o problemă cu Jalonul 206 din PNRR, referitor la microîntreprinderi. Acesta a menționat că Comisia Europeană încă consideră impozitarea asociată ca fiind prea lejeră. Într-o declarație susținută la Bihor, premierul a exprimat frustrarea față de această situație, adăugând că ar dori să îi întrebe pe cei care au inclus aceste măsuri în PNRR și acum critică public aceleași decizii.

„Vă rog frumos să îi întrebaţi pe ipocriţii care le-au trecut în PNRR şi acum stau la televizoare şi critică măsurile pe care le-au trecut ei. Înţeleg multe în politică, înţeleg că nu e balet, înţeleg orice, dar ipocrizia e cel mai urât lucru”, a spus Ciolacu.

FMI nu poate să impună unui stat şi unui guvern. E normal să vină, fiindcă fac în toată lumea, în toate ţările europene, fac şi în Germania aceste evaluării. Noi avem o evaluare de ţară, pe care o face Comisia. Ni s-a spus că vom închide cu un deficit de 7,8%. Eu am promis că voi închide cu un deficit cu minimum 0,5% mai puţin decât deficitul de anul trecut. Îmi cer scuze, am reuşit. Mai mult, am spus că vom avea un buget până la sfârşitul anului şi voi prinde un deficit mai mic cu cel puţin 0,5% mai mic decât anul acesta. Îmi cer scuze, am reuşit să fie mai mic cu 5%. Hai să vedem şi prima execuţie pe primul trimestru, ca să fiu şi mai determinat”, a spus premierul, potrivit G4Media.