Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu, despre alegeri: „România are nevoie de stabilitate politică”
Info

Marcel Ciolacu, despre alegeri: „România are nevoie de stabilitate politică”

Proiectul Centura Verde București-Ilfov a trecut de ultima comisie
Sursa foto: financialintelligence.ro

Premierul României, Marcel Ciolacu, a apărut din nou la televizor în cursul acestei seri. Acesta a fost prezent la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre alegeri, dar și despre pensiile și salariile românilor.

„De 30 de ani promitem digitalizarea ANAF. Normal că lumea s-a supărat. Trebuiesc luate măsuri, nu sunt plăcute.

Nu trebuie să venim cu taxe. Atunci când ai o creștere, nu poți să vii cu taxe. Ar fi o greșeală economică să facem acest lucru. Eu sper că și reforma administrativă va fi dusă până la capăt. E o reformă așteptată de 30 de ani. 

De asta vorbesc de o stabilitatea de 4 ani pentru România. Nu poți să schimbi premieri anual. Nu ai performanță. Nu poți să schimbi din 6 în 6 luni ministrul Finanțelor, transporturilor. Se mai fac și greșeli.

Sunt două partide ce s-au unit ca să facă peste 50%. Nu sunt eu de vină că s-a furat în pandemie, nu sunt eu de vină că domnul Cîțu s-a împrumutat.

Eu îmi doresc un președinte și al meu. Sunt ferm convins că președintele Iohannis a plătit și va plăti factura politică din acel moment. Cel mai important este direcția în care se va îndrepta România.

Românii va trebui în următoarea perioadă: ambele partide vor trebui să explice acest proiect politic, poate inedit, dar corect. Dacă dorim să continue această coaliție, această stabilitate a României. Noi suntem factorul de stabilitate în cea mai mare criză pe care o trece Europa, războiul din Ucraina. cum poate Româniea să mai ajute Moldova dacă ar fi instabilă politic. Lucrurile sunt foarte sensibile.

Știm cu toții că la locale este cel mai mare număr al românilor care merg la vot. Își aleg gospodarul.

Am închis un buget cu 5% și vedem că rezultatele de la ANAF sunt cele prognozate. este o stabilitate socială, A scăzut nivelul e trai. nu reușim cu toată plafonarea să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la alimente. Am avut o inflație foarte mare, dar dacă nu luam măsurile pentru alimente și energie, aveam o inflație și mai mare. Am mărit pensiile. Am negociat cu fiecare categoria socio-profesională astfel încât să nu fie pierderi majore. Am început o reformă în sistemul administrației publice. Am preferat să le facem ca până la 1 iunie să terminăm tot mecanismul. Asta a dus la stabilitatea politică.

„Dacă stăm și facem astfel de analize normal că vom găsi diferențe. vom spune că PNL câștigă cu un europarlamentar mai util, sau PSD-ul. România are nevoie de stabilitate politică, Dacă am reușit negocieri bune la comisie. Am reușit să închidem fonduri europene. 900 de km sunt în lucru la autostradă”, a transmis Marcel Ciolacu, premierul României, despre alianța dintre PNL și PSD.

Știre în curs de actualizare.