Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu a anunţat încasări record la buget
Info

Marcel Ciolacu a anunţat încasări record la buget

marcel ciolacu (sursă foto: hotnews.ro)
Foto: facebook.com

Marcel Ciolacua  anunţat încasări record la buget. El mai spune că, dacă ritmul va continua, România se va încadra în ţinta de deficit convenită cu Comisia Europeană.

În acelaşi timp, premierul a salutat, în deschiderea şedinţei de guvern, acţiunile împotriva evaziunii fiscale, intensificate în ultimele zile. El spune că banii recuperaţi din evaziune sunt cheia pentru creşterea pensiilor:

Soluția: încasări record la buget

Marcel Ciolacu: ”În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la nivelul record de 40 de miliarde de lei și sunt convins că păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană. Un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile, iar a elimina evazioniștii, care fură zeci de miliarde de lei anual, este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate”.

Conform previziunilor economice de toamnă ale Comisiei Europene, deficitul public este estimat la 6,3% din PIB în 2023. Cifră semnificativ mai mare decât cel așteptat de guvernul de la București.

Pentru 2024, deficitul este prognozat la 5,3%, o diminuare ajutată și de măsurile de consolidare fiscală care urmează să fie implementate din ianuarie.