Infofinanciar > Info > E pe drum! Marcel Boloș: Se ia în calcul o posibilă creștere a cotei TVA
Info

E pe drum! Marcel Boloș: Se ia în calcul o posibilă creștere a cotei TVA

Marcel Boloș: Se ia în calcul o posibilă creștere a cotei TVA
Sursa foto: fanatik.ro

Marcel Boloș a indicat că ia în considerare o posibilă creștere a cotei TVA. Potrivit ministrului Finanțelor, aceste ajustări sunt considerate necesare. Mai ales având în vedere recomandările formulate de Comisia Europeană.

„Mă refer la anumite măsuri care privesc taxa pe valoare adăugată (n.r TVA). Aici avem și recomandarea pe care o are Banca Mondială și avem și aceste cote diferențiate pe care le practicăm. întâi de toate, cota standard este una dintre cele mai scăzute la nivelul Uniunii Europene.

Aceste re-ajustări în ceea ce privește cota standard de TVA și o singură cotă, așa cum cere Comisia Europeană. Sunt o alternativă de luat în calcul ca să avem celălalt obiectiv dus la bun sfârșit, acela de reducere a impozitării muncii”, spune Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

„Este prematur de precizat care va fi soluția în ceea ce privește taxa pe valoarea adăugată. Poate fi o singură cotă standard sau poate fi vorba de anumite facilități care să fie trecută din cotele reduse în cota standard. Pe de altă parte, să avem asigurată finanțarea pentru categoriile de cheltuieli importante ale statului. Mă refer aici la recalcularea pensiilor sau la majorările salariale”, a mai declarat Marcel Boloş, conform dailybusiness.ro.