Infofinanciar > Info > Marcel Boloș a anunțat majorarea voucherelor sociale pentru femei! Când vor primi acestea 3.000 de lei de la stat
Info

Marcel Boloș a anunțat majorarea voucherelor sociale pentru femei! Când vor primi acestea 3.000 de lei de la stat

bani de la stat (sursă foto: adevarul.ro)
sursă foto: adevarul.ro

Marcel Boloș a făcut o nouă declarație referitoare la voucherele emise de Guvern, anunțând introducerea unui nou voucher pentru bebeluși în valoare de 2.000 de lei. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat că deja au fost virate vouchere pentru bebeluși pentru un număr de 10.000 de mame.

„Îl acordăm pentru tinerele mame care provin din familiile care beneficiază de ajutor social sau alocație de sprijin pentru întreținerea familiei sau mame care se află in situație de risc ori mame minore, principalele beneficiare ale acestui tip de voucher”, a explicat Marcel Boloș.

„În următoarea perioadă de timp intenționăm să propunem modificarea acestui tip de voucher, să includem toate mamele parte din acele familii in care mediul net pe membru de familie este sub salariul mediu pe economie, în acest fel lărgim categoriile de beneficiari pentru acest tip de voucher, creștem valoarea acestuia de la 2.000 la 3.000 de lei”, a adăugat ministrul Boloș.

O nouă tranșă a voucherelor de alimente

Marcel Boloș a anunțat că, la data de 15 iunie, va fi adăugată o nouă tranșă de 250 de lei pe voucherele destinate alimentelor și meselor calde. În plus, ministrul Investițiilor a prezentat un nou tip de voucher, care a fost deja transmis unui număr de 10 mii de mame: voucherul pentru bebeluși.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat vineri că începând cu data de 15 iunie va fi încărcată o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile destinate alimentelor și meselor calde. Această sumă totalizează 600 de milioane de lei și va fi distribuită către cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.

De asemenea, Marcel Boloș a declarat că în următorii ani va fi efectuată o majorare a sprijinului acordat mamelor, ajungând la valoarea de 3.000 de lei. Ministrul intenționează să propună această măsură în cadrul Guvernului.

Marcel Boloș a mai făcut referire la măsurile sociale implementate de Guvernul României. Potrivit ministrului, începând cu data de 15 iunie, se va încărca o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile destinate alimentelor și meselor calde. Această sumă, în valoare totală de 600 de milioane de lei, va fi transferată către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.

Cardurile educaționale pentru elevi de 500 de lei

„În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca, de anul viitor, ajutorul să fie de 750 de lei”, a mai precizat Boloș.

De asemenea, ministrul a adus în discuție și un alt tip de ajutor social. „Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente!”, a atenționat Marcel Boloș, citat de Realitatea.