Infofinanciar > Info > MApN a dat startul unei noi campanii de recrutare! Se caută rezerviști
Info

MApN a dat startul unei noi campanii de recrutare! Se caută rezerviști

MApN
sursa foto: arhiva companiei

MApN desfășoară o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii interesați să devină rezerviști voluntari în Armata României. Campania va avea loc între 20 mai-27 iunie.

„Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 20 mai – 27 iunie, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Sunt disponibile 4936 de locuri de rezervişti voluntari  în unităţi militare de pe întregul teritoriu național. Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, republicată, şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare”, potrivit unui comunicat al MApN

Cetățenii interesați pot obține informații la centrele militare despre etapele procesului de recrutare și selecție, structurile responsabile de selecție, unitatea sanitară militară unde vor susține examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire unde vor urma programul de pregătire inițială, dacă acest lucru este necesar conform legii, precum și despre avantajele serviciului militar ca rezervist voluntar, potrivit Observator.