Info

Mandatul conducerii ANRE, mărul discordiei în Coaliție! Rareș Bogdan, ironizat de Ciolacu

evz.ro
SURSA FOTO: evz.ro

Mandatul conducerii ANRE a ajuns să fie subiect de contre în coaliția de guvernare. Liderul socialiștilor Marcel Ciolacu reamintește că în luna octombrie ar urma să se încheie mandatul conducerii Autotutății Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

În cursul zilei de vineri, Rareș Bogdan a lansat acuzații grave către președintele ANRE, Chiriță, după ce instituția a precizat faptul că plafonarea prețurilor poate produce colapsul anumitor furnziori.

Rareș Bogdan a solicitat revocarea întregului Consiuliu, acesta a declarat următoarele:

”Domnii de la ANRE subminează statul român, a premierului și cinci miniștri care au semnat ordonanța. Domnul Chiriță de la ANRE se joacă cu focul, cu românii și cu piața de energie. Este cel care a semnat această ordonanță. Au participat la toate discuțiile, la discuțiile din coaliția de guvernământ.

Rareș Bogdan: ”ANRE subminează statul român”

La 18:07 și-a dat avizul și și-a pus semnătura pe această ordonanță. Este absolut incredibil, ANRE subminează statul român, lovește în credibilitatea primului ministru (…) Mai mult decât atât, luni solicit în calitate de prim-vicepreședinte PNL o întâlnire de urgență și punerea pe ordinea de zi a revocării întregului Consiliu.

În Spania s-a ajuns la desființarea ANRE și reînființarea ei (…) Răbdarea mea s-a încheiat în privința ANRE, arată extrem de clar că nu servește interesul cetățeanului, nu respectă premierul, nu respectă piața de energie”.

Ciolacu, despre Rareș Bogdan

Nemulțumit de afirmația pe care a făcut-o liderul PNL-ist Rareș Bogdan, Marcel Ciolacu, șeful socialiștilor, a oferit replica europarlamentarului:

”Nu a fost niciun scandal. Mie nu mi-a cerut nimeni în coaliție… Ce pot să vă informez, dar e un lucru public – poate ar trebui să se mai vorbească și cu colegii care nu au pensii speciale din Parlamentul României, față de cei din Parlamentul European – că în octombrie echipa de conducere a ANRE își termină mandatul. Suntem oameni responsabili și serioși, totuși, sau vorbim ca să vorbim?”.

Într-o notă ironică, Președintele Camerei Deputaților i-a propus fostului jurnalist Rareș Bogdan să propună o persoană calificată care să aibă un CV impresionant și în acel caz PSD ar ruma să-și dea acordul.

„Îl invit pe Rareș Bogdan să vină cu un foarte bun specialist în energie pentru viitorul președinte al ANRE și dacă CV-ul o să ne impresioneze pe mine și pe colegii mei, noi îl vom susține în Parlament. Nu am nicio reținere să găsim un specialist, dar dacă dânsul și-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru șefia ANRE”.

Revenind la chestiuni mai serioase reamintim că ANRE a lansat un avertisment dur prin care explica efectele Ordonanței de Urgență. Autoritatea subliniază faptul că ordononața poate crea un scenariu în care mai mulți furnizori de energie electrică pot părăsi fără voia lor piața energiei și tocmai de accea, ANRE a propus Guvernului să înființeze companii de trading și de furnizare pentru a combate o posibilă ieșire de piață a unora dintre participanții la piață, scrie g4media.ro