Infofinanciar > Info > Statistica Zilei: Managerii anticipează o ceștere de 19% a producției în domeniul construcțiilor
Info

Statistica Zilei: Managerii anticipează o ceștere de 19% a producției în domeniul construcțiilor

Managerii oferă o perspectivă asupra economiei României
Sursa foto: republica.ro

Conform analizei realizate de Institutul Național de Statistică (INS), managerii din diverse sectoare ale economiei românești oferă o perspectivă detaliată asupra evoluției acestor sectoare în perioada martie-mai 2024.

În primul rând, sectorul construcțiilor pare să fie în centrul atenției, cu un avans prognozat de 19% în volumul producției pentru următoarele trei luni.

Managerii oferă o perspectivă asupra economiei României

Această creștere semnificativă este susținută de o proiecție de relativă stabilitate a numărului de salariați în acest domeniu, cu un sold conjunctural de +5%. Totodată, managerii estimează o creștere semnificativă a prețurilor lucrărilor de construcții, cu un sold conjunctural de +32%.

În ceea ce privește industria prelucrătoare, se prognozează o creștere moderată a volumului producției, cu un sold conjunctural de +9% pentru perioada martie-mai. De asemenea, în acest sector se anticipă o relativă stabilitate a numărului de salariați, cu un sold conjunctural de 0%. Managerii prevăd o creștere a prețurilor produselor industriale în următoarele trei luni. Cu un sold conjunctural de +17%.

Se estimează o creștere moderată a cifrei de afaceri în următoarele trei luni

În sectorul comerțului cu amănuntul, managerii estimează o creștere moderată a activității economice, cu un sold conjunctural de +13%, iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri se preconizează că va înregistra o creștere similară, cu un sold conjunctural de +12%.

Totodată, se anticipă o creștere semnificativă a numărului de salariați în acest sector, cu un sold conjunctural de +18%. În plus, se prognozează o creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul, cu un sold conjunctural de +26%.

În privința cererii de servicii, se estimează o creștere moderată a cifrei de afaceri în următoarele trei luni. Cu un sold conjunctural de +8%. Se preconizează o relativă stabilitate a numărului de salariați în acest sector, cu un sold conjunctural de +4%. În final, managerii anticipă o creștere moderată a prețurilor de vânzare sau de facturare a serviciilor. Cu un sold conjunctural de +13%, conform economica.net.